Rotterdam,
29
juni
2020
|
11:00
Europe/Amsterdam

Erfgoedtoerisme thema tijdens bewogen webinar

Immaterieel erfgoedtoerisme in tijden van én na corona was het thema vorige week tijdens een webinar, georganiseerd door de opleiding Tourism Management en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) de Werkgroep Immaterieel Erfgoed Vlaanderen en Erfgoed Gelderland. Een interessante online sessie werd het met mooie bruggetjes naar toekomstige samenwerkingsprojecten in het onderwijs.

De opleiding Tourism Management (TM) werkt samen met Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN), BUAS, Stenden, Saxion en Hogeschool Zuyd aan onderzoek op het gebied van immaterieel erfgoed en toerisme. Ondertussen hebben meerdere TM-studenten hun afstudeeronderzoek verricht in opdracht van KIEN. Vorig jaar nog deden drie een verkennend onderzoek naar immaterieel erfgoed in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Opgevolgd door zeven studenten dit studiejaar met ontwerpgericht onderzoek voor diverse erfgoedgemeenschappen in bovengenoemde provincies.

De thematiek kwam goed los tijdens het seminar afgelopen woensdag. Onze nieuwe lector New Urban Tourism Ko Koens nam de online toehoorders mee in zijn verhaal ‘Van overtourism naar slow tourism’. Daarnaast gaf het Vlaams bureau van Toerisme zijn visie op toerisme in Vlaanderen na corona. De sessies werden afgewisseld met filmpjes van erfgoedgemeenschappen in Nederland en Vlaanderen. Hoe gaan deze regio’s om met de beperkingen van de coronacrises?

De vragen die volgden uit ‘het publiek’ waren mooie aanknopingspunten voor het onderwijs. Hoe betrek je jongeren bij immaterieel erfgoed beleving, en welke rol moet het onderwijs spelen in de verdere ontwikkeling van ICE-toerisme? Allebei vragen die mooie bruggetjes vormen naar mogelijke toekomstige samenwerkingsprojecten om studenten hiervoor concepten te laten ontwikkelen voor hun eigen generatie.

Meer informatie over het webinar vind je via immaterieelerfgoed.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.