25
mei
2023
|
07:08
Europe/Amsterdam

Fiets ook mee met de HBO Fietstocht 2023

BartRoem op de fiets

Op vrijdag 25 augustus 2023 organiseert Avans Hogeschool de 19e HBO Fietstocht voor hbo-collega’s uit het hele land. Vanwege corona is de tocht de afgelopen drie jaar afgelast, maar nu kunnen we weer in het zadel vanaf startplaats is ’s-Hertogenbosch! Ook onze collega Bart Roem stapt op de pedalen.

CRM-beheerder Bart was nooit zo’n fanatieke fietser. Voor hem was de tweewieler uitsluitend een praktisch gebruiksvoorwerp. “Ik fietste op zich genoeg en had een stadsfiets via het fietsplan van Hogeschool Inholland.” Op een vakantie in Italië werd hij juist gegrepen door het mountainbiken. Via het fietsplan kocht hij een nieuwe mountainbike. Ook vorig jaar kon hij weer een nieuwe fietsplanfiets uitzoeken en koos hij voor een racefiets. “Daarop heb ik al 3.700 kilometer gefietst.”

Routes van 50 tot 120 kilometer
“Het is gezond en leuk om te fietsen en belangrijk om vaker de auto te laten staan”, zegt Bart. “Ik merk dat heel veel mensen bij Inholland van fietsen houden. Zoek in Iris bij Wie-is-wie maar eens op ‘fiets’, dan zie je het vanzelf. Voor al deze fietsliefhebbers is de HBO Fietstocht heel leuk om mee te doen. Je leert allerlei fietsende collega’s kennen, ook van andere hogescholen. Je hoeft echt geen wielrenner te zijn. De fietstocht is voor iedereen. De kortste afstand is prima te doen op een gewone fiets. Of neem je elektrische fiets mee.”

Schrijf je nu in
Heb jij zin in een lekkere warming-up voor het nieuwe hogeschooljaar? Wissel je graag met collega’s je vakantie- en fietsverhalen uit? Schrijf je dan nu in voor HBO Fietstocht met start en finish bij Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Je kunt kiezen voor een route van 50, 75, 100 of 120 kilometer. Ga naar de website van HBO fietstocht.

Wist je dat… het vandaag ook de jaarlijkse Fiets naar je werk-dag is? Ben jij op de fiets vandaag?!