Rotterdam,
25
april
2022
|
14:08
Europe/Amsterdam

Filosoof Stine Jensen geeft gastcollege over rouw bij Pabo Rotterdam

N4C3482-vghgsua53be15wtfs30c1s

Filosoof, schrijver en programmamaker Stine Jensen gaf onlangs een gastcollege over rouw bij de Pabo  van Hogeschool Inholland Rotterdam.  In het interactieve college gaf ze studenten antwoorden op vragen over rouwverwerking, maar zette ze hen ook aan het denken bijvoorbeeld over de: als er een pilletje zou bestaan waardoor je altijd blij zou zijn, zou je die nemen?

Pabo-studenten komen in hun praktijk regelmatig in aanraking met rouw: van kinderen die verdriet hebben dat hun cavia is overleden tot kinderen die rouwen omdat hun ouders uit elkaar gaan. 

Voor een gehoor van verkorte deeltijdstudenten en zij-instromers vertelde zij over de complexiteit van gevoelens. Tegenwoordig is iets leuks of stom zo betoogde zij, de nuance ontbreekt. Zo wisselen bij rouw gevoelens van vreugde en verdriet elkaar vaak af. 

Rouw verschilt ook per cultuur. Rouw is afscheid nemen in algemene zin. “Het is geen punt, maar een verandering van het leven”, zo stelt zij.  

Stine Jensen publiceerde verschillende boeken, onder andere Troostfilosofie. Als filosoof zet ze graag mensen aan het denken: “Ik laat graag mensen de zaal verlaten met meer vragen dan antwoorden."

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.