Amsterdam/Diemen,
04
september
2019
|
14:33
Europe/Amsterdam

Foodtrucks en rodeostier bij introfestivals in Amsterdam en Diemen

De opleidingen in Amsterdam (OZW) en Diemen besloten dit voorjaar de handen ineen te slaan: op beide locaties is afgelopen donderdag een groot gezamenlijk introductie-evenement georganiseerd voor alle eerstejaarsstudenten. En mét succes: in Diemen namen ruim 600 studenten deel en in Amsterdam ongeveer 400. Sfeer opsnuiven, nieuwe mensen leren kennen, meedoen aan gekke of sportieve activiteiten, lekker eten… het kon allemaal!

Mitchell (Facility Management) en Luuk (Business Studies) hebben elkaar een kwartiertje geleden leren kennen. “Toen we een drankje gingen halen, kwamen we erachter dat we gemeenschappelijke vrienden hebben in Purmerend.” Mitchell woont daar en Luuk ging er naar school. Ze vinden het supergezellig bij het BLEND Introduction Festival omdat ze een biertje kunnen drinken, grappen ze. Nou ja, en ook omdat er veel te doen is. “En ik vind het leuk dat je ook studenten leert kennen die een andere studie gaan volgen”, zegt Luuk.

Volleybalwedstrijdje
Bij het Introfestival in Amsterdam zorgen foodtrucks voor een festivalsfeertje en té lekkere maaltijden. Beetje veel gegeten? Geen nood, na een volleybalwedstrijdje zijn de eerstejaarsstudenten weer een hoop calorieën kwijt. Sanne en Sophie, eerstejaarsstudenten Social Work, hebben eerder vandaag een speurtocht gedaan, of eigenlijk een vossenjacht waarbij een raadsel moest worden opgelost. “Grote kans dat we winnen, want ik ben geholpen door een docent. Dus eigenlijk heb ik een beetje vals gespeeld!”, geeft Sanne toe.

Tweedejaarsstudenten Anne en Willemijn begeleiden bij deze introductiedag, als tutoren Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, zestien studenten. “Deze groep studenten kwam wel lekker los, dat hebben we weleens anders gezien”, zegt Anne. Ze krijgen studiepunten voor begeleiding en hebben een whatsappgroep opgezet voor vragen.

Stef Stuntpiloot
Britt, tweedejaarsstudent Leisure & Events Management en voorzitter van het vijfkoppige studentencomité dat BLEND in Diemen georganiseerd heeft, is opgelucht dat alles goed verlopen is en er zoveel positieve reacties zijn. “Natuurlijk zijn er verbeterpunten. Maar dat betekent dat het volgend jaar nóg mooier en leuker wordt!” De studenten hebben niet alleen gezorgd voor de catering en aankleding en gedacht aan wettelijke veiligheids- en gezondheidsaspecten, maar ook een aantal spannende en grappige activiteiten aangeboden, waaronder een mechanische rodeostier, bungeerun, photobooth en Stef Stuntpiloot. Daarnaast presenteren de opleidingen zich op een ludieke manier en kregen eerstejaarsstudenten de kans om ook zélf activiteiten te bedenken.

“Waar ik vooral tevreden over ben? Dat we het weer mee hebben, haha! Nee, ik ben nog het meest blij met alle hulp die we hebben gekregen van dertig, veertig vrijwilligers. Vooral uit onze klas. Ik ben zo trots op mijn klasgenoten; en je doet het dan dus echt samen!”, vindt Britt. Ze zijn al in maart begonnen: “We gingen er gelijk vol in, heel enthousiast. Het is een ingewikkeld traject geweest; onderweg dachten we weleens ‘waarom doe ik dit ook alweer?’ maar ik ben heel blij en trots dat de vestigingsdirecteur ons het vertrouwen heeft gegeven om deze klus uit te voeren.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.