Den Haag,
11
maart
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

‘Frank is soms net een Duracell-batterij’

Oranje Kruis biedt student Frank Badu volop de kans om zich te ontwikkelen

IMG_9664

De licht autistische Frank Badu (Associate degree Finance & Control) heeft het erg naar zijn zin op z’n eigen kantoor. Bij Inholland doet hij de Associate degree Finance & Control en sinds september loopt hij stage bij Het Oranje Kruis in Den Haag. Een onafhankelijke en certificerende organisatie op het gebied van eerste hulp. Frank: “Mijn werk bij Het Oranje Kruis bevalt goed. Ik leer steeds beter samenwerken met mijn collega’s. Ook het gebouw vind ik mooi.”

Leestijd: +- 3 minuten.

Frank heeft een vorm van autisme; PDD-NOS. Het verwerken van informatie gaat hierdoor langzamer en ook het leggen van sociale contacten is lastig. Daarom stimuleert zijn stagebegeleider Frank Balstra, manager bedrijfsvoering bij Het Oranje Kruis, om de samenwerking op te zoeken. “Ga naar een collega en zorg dat je informatie krijgt. Het is een sociale organisatie waar veel wordt samengewerkt. Voor Frank is dat soms lastig, maar stap voor stap gaat dit beter.” “Klopt”, zegt Frank Badu. “Ik ben namelijk erg individualistisch en vind het lastig om contact te zoeken. Gelukkig merk ik ook dat het steeds beter gaat. Ik vraag meer aan mijn collega’s en zeg elke ochtend goedemorgen.” Frank Balstra is het daar 100% mee eens: “Je kruipt inmiddels echt uit je schulp. Als je iets wilt of nodig hebt, dan zoek je contact met je collega’s. Dat is belangrijk en moet je ook leren in een organisatie.”

Digitaliseren van facturen
Bij het Oranje Kruis heeft Frank Badu de opdracht om de facturatie te digitaliseren. Frank Balstra: “Wij vinden het belangrijk als Frank straks zijn diploma krijgt dat hij voldoende kwalificaties heeft om ergens te werken. Het digitaliseren van onze inkomende en uitgaande facturen is een mooie ervaring. Het is ook belangrijk dat hij in een groep kan functioneren. Je moet het vertrouwen hebben om ergens te acteren. Bij ons leert hij dat.” Frank Badu: “Frank vertelt wat ik goed doe en wat er beter kan. We doen regelmatig evaluaties met elkaar. Naast de sociale contacten heb ik geleerd om offertes te beoordelen. Daarnaast heb ik geleerd welke vormen van facturaties en rapportages er zijn.”

Doorzettingsvermogen
De kracht van Frank Badu is zijn doorzettingsvermogen. Frank Balstra: “Hij laat zich niet zo snel gek maken. Ook vraagt hij goed door. Hij blijft rustig en raakt niet in paniek. Frank lijkt soms net een Duracell-batterij. Rapportagetechnieken en taal vindt Frank lastig. Dit is wel vaker bij jongeren zo. Ook bij voorgaande stagiaires.” Frank Badu: “Een van mijn goede vaardigheden is dat ik rustig en kalm kan blijven. Al is dat niet altijd zo geweest. Na een bezoek met het team naar het Rijksmuseum gingen we eten bij een Indonesisch restaurant. Ik nam daar voor het eerst sambal en dat was een van de weinige momenten dat ik niet rustig bleef. Goed nablussen. Dat was het enige moment dat ik hard ging praten. Collega’s hebben het er nog steeds over.”

Frank heeft zijn stage bij het Oranje Kruis in februari afgerond. Op dit moment ligt zijn focus op het herkansen van toetsen bij zijn opleiding Ad Finance & Control.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.