Rotterdam,
12
oktober
2021
|
15:58
Europe/Amsterdam

‘Geen dag is hetzelfde, ik doe alleen maar leuk werk!’

Nathelie Pot

Wat jouw doel ook is, je komt er door stappen te zetten. Kleine en grote stappen en soms een stap terug. Belangrijk is dat je doorstapt. Van vwo’er met een volle agenda naar enthousiaste Creative Business-student. En nu: succesvolle zzp’er bij Talpa en RTL. Nathelie Pot zette de juiste stappen.

Bezige bij
Regelen, managen en organiseren. Als jong meisje was het al bekende business voor Nathelie. “Ik zat op dansen en organiseerde altijd shows voor de dansschool. Op school zat ik in de leerlingenraad. Daar organiseerde ik feestjes en open dagen. Mijn profielwerkstuk maakte ik in de vorm van een musical. Ik schreef het script, regisseerde alles zelf en trad op.” Toch was het maken van een studiekeuze lastig. “Ik had geen idee wat ik wilde doen. Na het vwo zou de universiteit een logische stap zijn, maar zou dat bij me passen? Ik ging kijken bij hbo-opleidingen. In Creative Business zat alles wat ik leuk vond en ik kon er alle kanten mee op. Ik dacht meteen: hier ga ik voor.”

Het toppunt
“In het tweede jaar had je het leerwerkbedrijf NEWb, zoals dat toen heette. Studententeams werkten aan projecten van échte opdrachtgevers. En je had het studentenmanagementteam, dat de andere teams aanstuurde. Ik was daar de general manager.” Waarom deze studieperiode haar het meest is bijgebleven? “Het past bij me. Ik vind het leuk om te kijken wat kwaliteiten van anderen zijn en ze op de juiste plek te zetten.”

Ik maak keuzes die bij mij passen en probeer vaker voor mezelf te kiezen.

Leuk én leerzaam
“Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat iedereen een ander karakter heeft. Een ander energielevel, een andere opvatting of andere ideeën. Daar leer je mee omgaan. Ik ben heel enthousiast van mezelf. Misschien soms té enthousiast. Meteen reageren, overal ‘ja’ op zeggen en een bomvolle agenda. Daarin heb ik wel stappen gemaakt. Ik maak keuzes die bij mij passen en probeer vaker voor mezelf te kiezen.”

De opleiding heeft Nathelie niet alleen veel opgeleverd op persoonlijk vlak. Ook in haar ontwikkeling tot professional heeft ze veel gehad aan haar studie. “Docenten geven niet alleen les, maar zijn ook ondernemers. Het contact is fijn, waardoor ze je beter leren kennen en je zo goed kunnen helpen. Ook medestudenten zie je niet alleen als vrienden, maar ook als professionals. Ik heb nog steeds contact met docenten en studenten voor werk en opdrachten.”

Problemen oplossen, zaken regelen, het iedereen naar hun zin maken en met een goed gevoel naar huis!

Zelfstandig en ondernemend
Als zzp’er heeft Nathelie veel aan haar netwerk. “In mijn derde jaar liep ik stage bij RTL Sport in Hilversum. Na mijn stage vroegen ze of ik er wilde blijven werken. Toen de mannen van Voetbal Inside naar Talpa gingen, ben ik freelancer geworden. Zo kon ik zowel bij Talpa als RTL werken.
Na het afstuderen ben ik fulltime gaan werken voor mijn eigen bedrijf. Ik gaf sportlessen, dus dat kon ik er ook bij doen.” Of dit bevalt? “Ik deel mijn eigen tijd in en bepaal zelf of ik een opdracht aanneem. Geen dag is hetzelfde en ik doe alleen maar leuk werk!”

Wat haar volgende stap wordt? “Projectmanager of productieleider worden lijkt me erg leuk. Met een team, waarbij ik iedereen in hun kracht kan zetten. Problemen oplossen, zaken regelen, het iedereen naar de zin maken en met een goed gevoel naar huis!”

Scan in de lift van Inholland Rotterdam de QR-code van een andere schoen en lees nog meer verhalen!