Den Haag,
21
september
2020
|
14:52
Europe/Amsterdam

Geen extra coronamaatregelen Inholland – Wel oproep aan studenten

Om het oplopende aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen kondigde het kabinet afgelopen vrijdag maatregelen aan voor zes regio’s. Helaas hebben ook Noord- en Zuid-Holland een snelle toename van het aantal besmettingen laten zien. Dat betekent voor ons dat we extra alert moeten zijn.

Gelukkig gelden er voor het hoger onderwijs en dus voor Hogeschool Inholland geen extra beperkingen. Onze gebouwen voldoen immers aan de RIVM-richtlijnen. Ondertussen blijven wij ons uiterste best doen om een deel van het onderwijs op school te laten plaatsvinden, mits ieders veiligheid geborgd is.

download
Videoboodschap Bart Combee, collegevoorzitter Hogeschool Inholland, naar aanleiding coronamaatregelen 18 september.

Daarbij blijven wij uiteraard de geldende regels in acht nemen om het besmettingsgevaar zoveel mogelijk te beperken en te voorkomen dat extra maatregelen nodig zijn. In het geval van een besmetting is er altijd nauw contact met de GGD. Thuis werken en studeren blijft dus de norm. Kom alleen naar de hogeschool voor geroosterde onderwijsactiviteiten, of als thuis werken om persoonlijke redenen echt niet kan. Houd je in de gebouwen aan de 1,5 meter afstand en was regelmatig je handen. Volg ook de aanwijzingen om veilig en gezond in het gebouw te kunnen bewegen. Help elkaar om deze maatregelen te bewaken. 

Het kabinet kiest niet voor beperkingen voor studenten en jongeren, maar doet een beroep op onze verantwoordelijkheid en die van studenten om verspreiding van het virus te voorkomen. In een bericht aan studenten hebben we hen dan ook dringend verzocht om zich ook buiten de gebouwen privé te houden aan de regels van het RIVM om zo verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daarnaast komen er, centraal geregisseerd vanuit de veiligheidsregio’s, onder andere speciale voorlichtingscampagnes voor studenten. Afgelopen weken heeft in Delft al een campagne gedraaid.

Kern is en blijft dat wij veel waarde hechten aan jouw gezondheid, je collega’s en die van de studenten. We blijven er daarom ook alles aan doen om een prettige en veilige omgeving met elkaar te creëren en het onderwijs zo professioneel mogelijk vorm te geven. Dit kunnen we alleen samen doen. Wij hebben daar vertrouwen in!

Denk aan je gezondheid, pas op jezelf en elkaar.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.