Alkmaar,
14
april
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

'Raar om zo midden in deze crisis het stokje over te nemen'

Gekke start voor nieuwe voorzitter studentencafé de SooS Alkmaar

Per 1 april heeft Stichting Alkmaarse Studentensociëteit (SAS) en daarmee het studentencafé de SooS Alkmaar een nieuwe voorzitter. Jeffrey Oostenrijk, student Social Work, neemt het stokje over van Dion Kenter die bij Business Studies aan het afstuderen is. De SooS is dé horecagelegenheid voor studenten die studeren bij Inholland Alkmaar. Het SAS-bestuur organiseert vele feesten in de SooS vaak in samenwerking met de studentenvereniging ASV Omnivas. Het studentencafé is gevestigd op het terrein van de hogeschool. Je kunt de ingang vinden aan de achterzijde tussen het A- en L-gebouw in.

Stokje overnemen
“Het is een raar moment om het stokje over te nemen van Dion, midden in de crisis ben ik de nieuwe voorzitter van de SAS en daarmee van de SooS die dicht is vanwege de coronamaatregelen. Dat is best gek! We kunnen ook bijna niet wachten om weer gezellige activiteiten te organiseren en houden in ons Alkmaars studentencafé. We zullen moeten afwachten wanneer we weer studenten kunnen ontvangen en zodra dat kan willen wij dat graag groots vieren”, vertelt Jeffrey Oostenrijk, de nieuwe voorzitter van de SAS.

SAS-bestuur
Dion Kenter is drie jaar betrokken geweest bij de SooS en het SAS-bestuur. Hij startte als barmanager, om vervolgens een jaar penningmeester te worden en hij sloot af met een jaar voorzitterschap van de SooS. “Ik ben nu aan het afstuderen. Voor mij als voorzitter is dit ook een raar moment om de voorzittersrol aan Jeffrey door te geven. Het afstuderen gaat prima lukken, maar ik wil ook nog echt afscheid nemen van de andere bestuursleden. Ik kan ook niet wachten tot de SooS haar deuren weer mag openen.”

Feest in de SooS
Bij de SooS zijn alle studenten van alle Alkmaarse opleidingen welkom. Ook de oud-studenten die lid zijn of lid zijn geweest van A.S.V. Omnivas zijn welkom bij de activiteiten en feesten. Iedere student mag een introducee meenemen. “Bij de kleinere activiteiten hebben we ongeveer 35 gasten in de SooS, bij de grotere feesten hebben we het vaak gezellig met honderd of meer studenten”, vertelt Dion uit ervaring. “Ik rolde in het bestuur van de SooS door mee te doen aan de introweek van  Omnivas, daar maakte ik direct vrienden en die namen me mee naar de SooS. Ik werd al snel achter de bar gevraagd en heb zo vrijblijvend horeca-ervaring opgedaan. En ik groeide snel door naar de functie van voorzitter. Nu gaat Jeffrey er verder mee. Er gaat heel veel tijd in zitten, maar we zijn er ook echt voor elkaar. We zorgen ervoor dat er altijd iets te doen is voor studenten. Ik wens Jeffrey veel succes, het is heel leuk om te doen en goed voor je cv! Trots ben ik, dat ik drie jaar bestuurslid ben geweest.”

Contact houden
De nieuwe voorzitter, Jeffrey Oostenrijk, houdt deze tijd goed overzicht over de taken van de verschillende bestuursleden. “Hoe gaat het met de financiën, met welke sponsors hebben we contact en is er wel genoeg promotie op onze Facebook- en Instagram-pagina. Ook heb ik veel mail- en/of belcontact met bijvoorbeeld de nieuwe voorzitter van  Omnivas, Robbert de Jel, of bel met mensen bij de gemeente. Ook is er veel contact tussen de studenten onderling.”

Eindfeest Pûllûh Vûllûh​
“Ik merk wel dat er veel tijd ingestoken moet worden om de SooS draaiende te houden. Ondanks dat de corona-crisis ons allemaal raakt, zorgen wij er nog steeds voor dat de SooS na deze rare tijden weer open mag gaan. We zijn nu aan het kijken of we dit groots kunnen vieren door een feest te geven op het binnenplein van Hogeschool Inholland Alkmaar. En ook ons eindfeest Pûllûh Vûllûh staat nog op de agenda voor vrijdag 3 juli. Als we weer open kunnen hopen we dat studenten naast het leren voor tentamens tijd vinden om eventjes te ontspannen in de SooS. Dit kan natuurlijk op allerlei manieren door middel van een simpel kaartspelletje, met een aantal medestudenten op de Wii gamen of lekker aan de bar te hangen met een 'tarwe smoothie' (oftewel bier).”

Bestuursfunctie en taptraining
“We zijn als bestuur benieuwd wat de komende tijd ons gaat brengen, of we nog een paar goede feestjes neer kunnen zetten en de deur mogen openen voor iedere student die even aan de bar wil hangen. Het is namelijk ook heel leuk om deel uit te maken van het SooS-team. Je kunt horeca-ervaring opdoen en taptraining krijgen! Als je barman of barvrouw bij de SooS wil worden neem dan contact met ons op of loop even binnen. Mocht je daarbij ook interesse hebben in een bestuursfunctie binnen het SAS, wees dan ook niet bang om ons aan te spreken”, aldus Jeffrey.

Wanneer de SooS weer open mag, gelden de volgende openingstijden:

  • Ma – wo 12.00 tot 18.00 uur
  • Do 12.00 tot 20.00 uur
  • Vrij 12.00 tot 21.00 uur (tot 23.00 bij grote feesten)

Wil je contact opnemen met de SooS?

Stuur je mail naar: sasbestuur@gmail.com en kijk voor meer informatie op: www.soosalkmaar.nl

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.