Delft,
19
oktober
2018
|
11:02
Europe/Amsterdam

Genomineerden Generaal Snijdersprijs 2018 bekend

Ganesh Gebhard en Timo Osinga, recent afgestudeerd aan de opleiding Luchtvaarttechnologie van Inholland Delft, zijn door het Nationaal Luchtvaart Fonds (NFL) genomineerd voor de Generaal Snijdersprijs 2018. De winnaars worden bekendgemaakt op 26 oktober tijdens het jaarlijkse gala van het Nationaal Luchtvaart Fonds.
Timo (l) en Ganesh

Ganesh onderzocht hoe datamining technieken kunnen leiden tot een betere onderhoudsplanning, een veiligere luchtvaart en kostenbesparing. Timo heeft een methode ontwikkeld om met behulp van 3D-printtechnologie vliegtuigonderdelen te kunnen printen die groter zijn dan een meter.

Andere genomineerden voor de Generaal Snijdersprijs zijn Niels van Doren en Vincent de Vries, afgestudeerden van de opleiding Aviation van de Hogeschool van Amsterdam.

Winnaars vorig jaar
In 2017 vielen studenten Luchtvaarttechnologie Hosam Ebrahim en Jordi van der Plas in de prijzen tijdens het jaarlijkse gala van het Nationaal Luchtvaartfonds (NLF). De Generaal Snijders Prijs van 5000 euro ging naar Hosam. Jordi was de trotse winnaar van de Noordwijkse Ruimtevaartprijs en deelde prijs van 2.500 euro met zijn projectgenoot Nick Poelstra van de Hogeschool van Amsterdam.

Stimuleren om te Excelleren
Het Nederlands Lucht en Ruimtevaart Fonds bevordert de belangstelling voor de lucht-en ruimtevaart door jaarlijks certificaten en geldprijzen uit te reiken aan studenten in het mbo, hbo en wo. Het algemene thema waaraan de inzendingen moesten voldoen is Stimuleren om te Excelleren.

De inzendingen zijn gericht op innovatie in luchtvaart en of ruimtevaart. Dat kan variëren van zeer diepgaand onderzoek tot zeer breed en algemeen toepasbaar.

De genomineerden maken kans op de volgende prijzen:

  • Anthony Fokker Prijs voor wo-genomineerden (5000 euro).
  • Generaal Snijders Prijsoor hbo-genomineerden (5000 euro).
  • Jan Dellaert Prijs van voor mbo Techniek (2500 euro).
  • Albert Plesman Prijs voor mbo Luchtvaartdienstverlening en Logistiek (2500 euro).
  • André Kuipers Ruimtevaartprijs voor alle niveaus (2500 euro)
  • Martin Schröder Luchtvaart Ondernemers Prijs voor alle niveaus (2500 euro).
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.