Alkmaar,
12
juli
2018
|
13:25
Europe/Amsterdam

Gepromoveerd op het automatiseren van ‘periodic hard real-time processes’.

Inholland Alkmaar is trots op Ton Boode. Hij is op 6 juni gepromoveerd op het onderwerp ‘On the automation of periodic hard real-time processes: a graph-theoretical approach’ bij de Universiteit Twente. Een geweldige prestatie, die hij goed kan gebruiken bij zijn werk bij het lectoraat Robotica en de opleiding Technische Informatica. De uitkomsten van zijn onderzoek zijn belangrijk aangezien de performance van geautomatiseerde processen in cyber-physical systems aanzienlijk is en een brug vormt naar foutvrije systemen.

Ton Boode is docent bij de opleiding Technische Informatica en onderzoeker bij het lectoraat Robotica bij het domein Techniek, Ontwerpen en Informatica van Hogeschool Inholland Alkmaar. Dit promotieonderzoek is van grote toegevoegde waarde in het onderwijs.

Lectoraat Robotica
Lector Cock Heemskerk was een van de opponenten bij de promotie. Ton onderzocht op welke wijze je periodic hard real-time processen kunt optimaliseren door gebruik te maken van grafen theorie. De grafen theorie die Ton ontwikkeld heeft, is zowel van belang voor cyber-physical systems, vanwege een performance verbetering, als voor grafen theorie in het algemeen. Ton’s Vertex Removing Synchronised Product kan ook toegepast worden voor het bewijzen van stellingen in de algemene grafen theorie.

Samen werken aan duurzame oplossingen

Het werk van Ton Boode en het lectoraat 'Robotica' dragen bij aan Samen werken aan duurzame oplossingen, een van de profilerende thema’s van Inholland. Docenten en studenten werken met het werkveld aan duurzame en verrassende oplossingen als antwoord op maatschappelijke vraagstukken, met daarin de juiste balans tussen ‘people, planet en profit’. Zij leveren op deze manier een waardevolle bijdrage aan de transitie naar een duurzame, gezonde en creatieve samenleving.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.