27
september
2022
|
17:30
Europe/Amsterdam

Geslaagde eerste Samen Vooruit lunch smaakt naar meer!

Samen Vooruit Lunch Delft

Tijdens een geslaagde dialoogsessie in Delft vond gisteren de aftrap plaats van de eerste Samen Vooruit Lunch. Collegevoorzitter Bart Combee en vestigingsdirecteur Fabian van der Horst gingen samen met collega’s en studenten in gesprek over het nieuwe Strategisch Plan.  

Het plan ‘Samenwerken aan een vitale metropool’ verwoordt ons nieuwe Inholland-verhaal, zet de stip op de horizon en beschrijft de weg daarnaartoe voor de komende jaren tot en met 2027. Maar wat betekent dit nu concreet voor de hogeschool, voor jou, je collega’s en onze studenten?

Tijdens de Samen Vooruit Lunch gingen aanwezigen samen het gesprek aan en was er volop aandacht voor het stellen van vragen. Claudia Oomen, teamleider opleiding Food Commerce & Technology, nam ook deel. Wat neemt zij mee van deze Samen Vooruit Lunch?

Samen Vooruit Lunch Delft

Claudia Oomen, coördinator onderzoek Agri Food & Life Sciences
"De invulling van ons Strategisch Plan moet van ons allemaal komen. Met elkaar kijken hoe we de drie pijlers concreet maken en hoe we aangehaakt raken. De lunch en het gesprek vormden een mooie eerste aanzet. We hebben besproken dat we de profilerende thema’s willen gebruiken om te bepalen wat we wel en niet doen. En hoe dit helpt om ons als opleiding te onderscheiden ten opzichte van andere hogescholen."

Samen Vooruit Lunch Delft

Fabian van der Horst, vestigingsdirecteur Inholland Delft
"Ik vond het erg mooi om de sprankeling in de ogen te zien bij collega’s. Vooral toen het ging over: hoe brengen we ‘buiten naar binnen’ en ‘binnen naar buiten’. De mouwen werden opgestroopt en ik hoorde allemaal leuke voorbeelden uit de samenwerking in de regio, met gemeenten, met foodbedrijven. Kortom: goede ideeën van collega’s die hun antennes hebben aanstaan, erg leuk en hoopvol voor de toekomst van Inholland."

 

Samen Vooruit Lunch Delft

Bart Combee, collegevoorzitter Inholland 
"Tijdens de lunch voelde ik vooral veel enthousiasme en ook herkenning op de inhoud en de hoofdlijnen. Collega’s hadden wel vragen op de inhoud. Bijvoorbeeld, je wil aan de slag met meerdere disciplines, maar hebt natuurlijk ook gewoon een beroepsprofiel waarvoor je opleidt. Hoe verhoudt dat zich tot de maatschappelijke vraagstukken waarmee je aan de slag wil? Daar hebben we nog heel veel keuzes te maken."

We zijn nog lang niet uitgeluncht! 
Deze week zijn er Samen Vooruit lunches in Diemen, Dordrecht, Rotterdam en Alkmaar. De weken daarna in Haarlem, Den Haag en Amsterdam. Wil je ook meepraten over het nieuwe plan, samen met je collega’s tijdens een heerlijke lunch? Er zijn nog plekken beschikbaar!

Aanmelden kan via dit formulier.  

Samen Vooruit Lunch Delft

Eerst nog even inlezen?  
Heb je het laatste nieuws over het Strategisch Plan gemist? Je kunt het artikel hier teruglezen en het Strategisch Plan downloaden.

Hopelijk zien we elkaar tijdens de lunch!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.