Den Haag,
29
juni
2018
|
09:41
Europe/Amsterdam

Geslaagde informatieavond voor ouders

Het thema 'De veranderende rol van de ouder in het hbo' stond centraal tijdens de twee informatieavonden bij Inholland Den Haag afgelopen week. Meer dan 280 ouders en aankomende studenten van de opleidingen Ad Crossmediale Communicatie, Business Studies, Communicatie, Leraar BasisonderwijsCreative Business: Media & Entertainment ManagementSociaal Juridische Dienstverlening en Social Work kwamen naar de informatieavonden toe.

De ouders werden getrakteerd op ervaringen van een eerstejaarsstudent en kregen tips en informatie over studeren in het hbo. Zo vertelde zij over de overgang van het mbo naar het hbo en wat voor invloed dat op haar had. "Het werken in projectgroepen was nieuw voor mij, maar gelukkig wende dat snel," aldus de eerstejaarsstudent. Ook kregen ouders tips mee: "Bied een luisterend oor, wees beschikbaar als je zoon of dochter daar behoefte aan heeft en probeer niet te veel te sturen, maar toon vooral belangstelling."    

Zelf aan de slag
Tijdens de avond gingen de ouders ook zelf aan de slag. Bij de opleiding Media & Entertainment Management gingen de ouders gezamenlijk aan het werk met een KPN-casus. Zij moesten een plan bedenken om een nieuwe dienst aan te bieden en deze vervolgens te pitchen aan hun eigen kinderen. De aanstaande studenten hadden ondertussen een mini-masterclass gekregen over het jureren van de casus. "Hartstikke leuk om de ouders te zien pitchen voor hun eigen kinderen. En ook de herkenbaarheid bij de andere ouders als een groepje zijn pitch hield, geweldig", zegt Betty de Leeuw, strategisch relatiebeheerder bij Inholland Den Haag.   

Ook bij de opleidingen Leraar Basisonderwijs en Communicatie gingen de ouders aan de slag met verschillende casussen. Wat doe je als ouder als je merkt dat je zoon of dochter de benodigde studiepunten om over te gaan niet gaat halen? Hoe kun je je kind het beste ondersteunen?

Helpdesk Geldzaken van de Gemeente Den Haag
Tijdens de informatieavond van donderdag 21 juni was de 'Helpdesk Geldzaken' aanwezig om ouders en aanstaande studenten te informeren over financieel gezond studeren. Inhollandstudente Keysha, van de opleiding Ad Sociaal Financiele Dienstverlening, loopt stage bij de helpdesk en beantwoordde de vragen van ouders en aankomende studenten. De meeste vragen gingen over het nieuwe leenstelsel en de studiefinanciering. 

Het project Helpdesk Geldzaken is een initiatief van SchuldenLab070. Binnen SchuldenLab070 werken publieke en private partners aan innovatieve oplossingen om schulden en armoede in Den Haag tegen te gaan. Hogeschool Inholland is een van de partners en werkt mee aan diverse projecten. 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.