11
april
2022
|
13:02
Europe/Amsterdam

Gezocht: creatieve studenten en collega’s voor innovaties in het onderwijs

Durf jij te experimenteren met onderwijstechnologie?

SUCH Edtech1

Veelzijdige virtuele leeromgevingen, van-tekst-naar-spraak-applicaties, tentamentraining geven via earpods. Onderwijstechnologie is booming, zeker na corona. Heb jij als student of als collega goede, innovatieve ideeën om met ‘EdTech’ een nieuwe impuls te geven aan het onderwijs? Hogeschool Inholland en Fontys dagen je uit. Doe mee aan de EdTech Incubator 2022: een driedaags programma op de Start Up Campus Haarlem (SUCH). 

EdTech is een breed begrip. Je kunt denken aan online technologie, virtual reality (VR), augmented reality (AR), live streaming en digitale leerplatformen. Ze hebben allemaal een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we leren. “EdTech verovert de wereld en corona heeft ons denken hierover in een stroomversnelling gebracht”, zeggen Ton Gloudemans en Frits van der Weerd, EdTech-ambassadeurs van Hogeschool Inholland. “Hoe zorgen we nu dat er binnen het hoger onderwijs bij een bredere groep kennis en inspiratie is om die nieuwe technologie te omarmen?” 

Voor iedereen met bruisende ideeën 
Spannende technologische oplossingen maken het onderwijs beter, flexibeler, maar vooral ook veel leuker. Daarom willen Hogeschool Inholland en Fontys enthousiaste studenten en collega’s stimuleren om digitale technologie in het onderwijs toe te passen. Bruis jij al van de ideeën? Die kan je mooi kwijt bij de EdTech Incubator 2022. Ben jij creatief, ondernemend en zie je jezelf wel aan de knoppen van jouw hogeschool draaien? Dan is dit programma bedoeld voor jou! 

SUCh EDTech2

Ontwikkel je als ondernemer 
De EdTech Incubator 2022 is voor iedereen die op zoek durft te gaan naar nieuwe manieren om technologie in te zetten voor het onderwijs. Je ontwikkelt je ondernemerskwaliteiten en helpt veranderingen tot stand te brengen. In drie sessies word je uitgedaagd op alle aspecten van ondernemerschap. Hoe kom je tot een overtuigend voorstel? Hoe maak je een voorstel levensvatbaar? En hoe zet je je nieuwe product in de markt? Je krijgt hulp bij het doorrekenen van de kosten en opbrengsten en je leert wat eventuele financieringsmogelijkheden zijn. Aan het eind beschik je over alle tools om jouw idee of start-up overtuigende te kunnen pitchen. 

Start-up ready en digitaal certificaat 
Na het programma ben je start-up ready: je hebt je netwerk uitgebreid met de meest waanzinnige namen uit het professionele EdTech-werkveld en je weet of jouw idee marktwaardig is. De meest veelbelovende initiatieven krijgen bovendien de kans om daadwerkelijk gerealiseerd te worden. Na deelname van het volledige programma krijg je een edubadge, een digitaal certificaat dat als bewijs dient voor jouw opgedane kennis en ervaring. Heel waardevol! 

Driedaags programma EdTech Incubator 2022 
Het programma van de EdTech Incubator 2022 is verspreid over drie dagen. Op maandag 16 mei, woensdag 18 mei en vrijdag 20 mei ga je van 13.00 tot 16.30 uur aan de slag op de Start Up Campus Haarlem (SUCH)

Moet je vrij vragen? 
Ben je docent of student en wil je graag meedoen aan de EdTech Incubator 2022, maar laat jouw (werk)rooster het niet toe? Bespreek dit dan zo snel mogelijk met jouw manager of studieloopbaanbegeleider (SLB’er) en vraag toestemming voor deelname. Heb je hiervoor aanvullende informatie nodig, dan kun je in contact komen met de organisatoren Jorien Stoop en Frits van der Weerd

Meld je nu aan 
Grijp deze unieke kans om jouw EdTech-idee verder te brengen. Meld je snel aan via de website van SUCH en volg SUCH ondertussen ook op Instagram

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Wouter van Dooren
11
April
2022
ik Wil wel graag meedoen, heb nu nog geen actief idee maar dan vast wel.
Ik zal mijn leidinggevende vooraf informeren