Alkmaar,
14
september
2017
|
09:37
Europe/Amsterdam

GOWind systems en Roel Teillers grote winnaars

Uitreiking Wij Inholland awards Studentenproject en Topsport

Jaaropening Hogeschool Inholland 2017-2018 bij Inholland Alkmaar

Ruby Jane Krikke, Casper Linsen, Simon Blomme, Sven Geres, Sam Camphyn, Maria Smirnova en Kim Johnson hebben met hun studentenproject GOWind systems de Wij Inholland award 2017 gewonnen. De studenten Luchtvaarttechnologie van Inholland Delft sleepten de felbegeerde bokaal in de wacht en kregen daarnaast een cheque ter waarde van 2.000 euro. Trampolinespringer en student Werktuigbouwkunde Roel Teillers ging er met de Wij Inholland award Topsport 2017 vandoor.

Inholland-collegeleden Huug de Deugd en Marcel Nollen reikten de prijzen uit tijdens de jaaropening op donderdag 7 september bij Inholland Alkmaar.

“Fantastisch, dit wordt echt een ondernemende startup”, zegt Nollen over het team van GOWind systems, dat de prijs voor beste studentenproject won. Collegelid Huug de Deugd over Roel Teillers, winnaar van de topsportprijs: “Ik heb er bewondering voor dat je naast je topsport ook in één jaar je propedeuse wist te halen.” De jury benadrukte dat Roel een veelbelovende trampolinespringer is. “Het blijft een geweldige opgave om een hbo-opleiding naast je grootste passie, de sport, te combineren en succesvol af te ronden. Roel is hard op weg deze ambitie te realiseren.”

Winnaars Wij Inholland award Studentenproject
De Delftse studenten Luchtvaarttechnologie spelen met GOWind systems in op de vraag naar groene energie en ontwikkelden een verticale windturbine om energie op te wekken voor kantoorpanden en flatgebouwen. Ruby Jane, Casper en Kim namen de prijs in ontvangst namens de projectgroep.

“Wij zijn zo enthousiast”, vertelt Casper. “Met deze prijs kunnen we echt aan de slag met een prototype om ons product door te kunnen ontwikkelen. Dit is een mooie opstap om ons idee een nieuwe impuls te geven en in te zetten in de praktijk.” Kim voegt daaraan toe dat het overweldigend is om te zien hoeveel interesse er is voor hun project. “Dat is echt te zien aan de hoeveelheid stemmen die we gekregen hebben. Hopelijk kunnen we met al die geïnteresseerden en partners ook de volgende stap te zetten.”

"Hopelijk kunnen we met al die geïnteresseerden en partners ook de volgende stap te zetten.”
Kim Johnson, een van de winnaars Wij Inholland award Studentenproject

Winnaar Wij Inholland Topsportprijs
Roel (19) is ondanks zijn jonge leeftijd een vaste kracht binnen het nationale team. Ook heeft hij een aantal aansprekende overwinningen geboekt zowel individueel als in teamverband. Internationaal timmert hij hard aan de weg. Roel sleepte met zijn team vier keer op rij de titel bij het Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen in de wacht. Hij heeft prima studieresultaten en traint zo’n 25 uur in de week. “De discipline die ik als topsporter nodig heb, komt goed van pas bij mijn studie,” aldus Roel. “Dit is echt een heel goed jaar geweest, alles klopte gewoon. Ik heb in alle opzichten goed gepresteerd en daar ben ik erg blij mee.”

Eervolle vermelding
Romana Schuring werd voor de vierde keer genomineerd voor de prijs. “Wij hebben grote bewondering voor haar doorzettingsvermogen. Na een sportieve dip is Romana met trampolinespringen op haar oude niveau. Zij is binnen de nationale top een vaste deelnemer tijdens NK’s en internationale wedstrijden,” laat de jury weten. Dit jaar studeert zij bij Inholland Haarlem af binnen de studierichting HRM. Vanwege haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen heeft de jury haar vandaag beloond met een ‘eervolle vermelding’ en een cheque van 250 euro.

“Dit is echt een heel goed jaar geweest, alles klopte gewoon. Ik heb in alle opzichten goed gepresteerd en daar ben ik erg blij mee.”
Roel Teillers, winnaar Wij Inholland award Topsport

Andere genomineerden
De studentenprojecten IamStudent en Travel Smart grepen net naast de hoofdprijs Wij Inholland award Studentenproject. De studenten Tourism Management werden tweede met ‘IamStudent’. Zij bedachten een vijfdaagse citytrip voor internationale studenten om hen voor te bereiden op hun studie. De derde plek ging naar de innovatieve webapplicatie ‘Travel Smart’, om online interactie met de doelgroep te verstevigen, van Communicatiestudenten uit Den Haag.

De andere genomineerden voor de Wij Inholland award Topsport 2017 waren Linda van der Zijden (Pabo Den Haag en damesvoetbal) en Jaimy Visser (Sociaal Pedagogische Hulpverlening Alkmaar en korfbal).

Wij Inholland
Wij Inholland geeft studenten een podium waarop zij zich met een innovatief project kunnen onderscheiden van de standaard. Het winnende project krijgt naast de felbegeerde bokaal ondersteuning om hun project verder te brengen. Enkele voorbeelden daarvan zijn toegang tot een groot netwerk van bedrijven uit diverse branches en promotionele ondersteuning.

Topsportprijs
Een onderdeel van Wij Inholland is de categorie Topsport. Topsporters krijgen van Hogeschool Inholland de mogelijkheid om hun sportieve carrière te combineren met een hbo-opleiding. Dit doen zij door onder anderen het studieprogramma aan te passen. De winnaar van de Wij Inholland award Topsport krijgt een cheque ter waarde van 1000 euro.

De Wij Inholland awards zijn uitgereikt tijdens de jaaropening. Lees het artikel over de opening van het collegejaar bij het vernieuwde Inholland Alkmaar!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.