Rotterdam,
04
februari
2019
|
14:25
Europe/Amsterdam

Gratis workshops wetenschap en technologie van de Pabo

Voor basisschoolleerkrachten en groepsleiders van bso's (buitenschoolse opvang) organiseren de Pabo van Inholland Rotterdam, Thomas More-hogeschool en Hogeschool Rotterdam in februari en maart gratis workshops. De workshops zijn onderdeel van de W&T Challenge 010, waar kinderen uitgedaagd worden om op een speelse manier aan de slag te gaan met wetenschap en technologie.

De workshops geven concrete werkvormen in handen om kinderen te helpen hun creatieve denkvaardigheden te ontwikkelen, ideeën voor het combineren van wetenschap en technologie met taal en rekenen en laten zien hoe je ontwerplessen kunt vormgeven.

Over W&T Challenge 010
De W&T Challenge 010 wordt ontwikkeld en georganiseerd door Stichting DOENK in opdracht van het Rotterdams Techniek en Technologiepact.. De bedoeling van de challenge is dat kinderen van 4 t/m 12 jaar op een creatieve en speelse manier kennismaken met de wereld van wetenschap en technologie (W&T). Ook moeten leerkrachten via de challenge vertrouwd raken met W&T in de klas. In 2020 is wetenschap en technologie verplicht op de basisschool. 

Ga voor de planning van de workshops en aanmelden naar de website

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.