Alkmaar,
11
mei
2017
|
09:38
Europe/Amsterdam

Grote opkomst bij masterclass cyber security in Alkmaar

Masterclass Cyber Security Inholland Alkmaar

Arun Vishwanath, Ph.D., MBA Associate Professor aan de Universiteit van Buffalo, gaf dinsdag 2 mei een masterclass in cyber ​​security bij Inholland Alkmaar. De masterclass werd geopend door Inholland-collegelid Marcel Nollen. De opkomst was enorm, bijna alle 190 stoelen waren bezet.

Dr. Vishwanath onderzoekt de ‘peoples problem’ van cyber security. Zijn onderzoek richt zich op het verbeteren van de weerstand tegen cyberaanvallen door te focussen op de zwakste schakels in cyber security: ieder van ons internetgebruikers. Tijdens de masterclass richtte hij zich op ‘spear phishing’, een techniek waarbij aanvallers persoonlijke informatie via aanvallen via e-mail en social media verzamelen zoals van de servers van de CDU in Duitsland om de computers van de Democratic National Committee (Party) te hacken tijdens de recente presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Dr. Vishwanath heeft een assessment ontwikkeld om individuele risico’s te kwantificeren en te meten van spear phishing. Deze methode, die al door bedrijven is geïmplementeerd in de Verenigde Staten en Singapore, leidt tot verbeterde cyber-veerkracht voor alleen diegene die het het meest nodig hebben. Tweedejaarsstudenten Business IT & Management Alkmaar en derdejaars Technische Informatica-studenten worden betrokken bij de uitvoering van dit assessment in Nederland. In juni zal hij de oplevering van de tweedejaars-studenten BIM beoordelen. Cyber security staat centraal in het tweede jaar van het opleidingsprogramma Business IT & management Alkmaar. Bij de opleiding Technische Informatica is network security een van de afstudeerrichtingen.

Dr. Vishwanath publiceerde meerdere artikelen over cyber security issues. Hij heeft zijn onderzoek gepresenteerd aan opdrachtgevers op de nationale veiligheid en wetshandhavingsinstanties over de hele wereld, alsmede op opmerkelijke locaties zoals het Amerikaanse leger Cyber ​​Institute in West Point, New York, de Johns Hopkins University Applied Physics Lab, als mede op Blackhat 2016 . Vishwanath levert frequente bijdrages aan CNN.

Dr. Vishwanath heeft de intentie uitgesproken om de samenwerking met de opleiding Business IT & management Alkmaar en Technische Informatica te intensiveren. Vanwege het succes zullen vervolg masterclasses en vervolgonderzoek op dit gebied worden gepland. Contact hierover kan worden opgenomen met Pépé Wildeman, docent BIM en TI (pepe.wildeman@inholland.nl).

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.