Haarlem,
13
oktober
2020
|
10:20
Europe/Amsterdam

'Haak niet te snel af en ga ervoor!'

Pabo-student Linde Stellaard te gast in de Inholland Podcast

Hoe is het om voor de eerste keer voor de groep te staan? Welke eigenschappen moet je in je hebben om leerkracht te worden? Hoe regel je een stage op Curaçao? En zijn Linde’s raptalenten een goede manier om kennis over te dragen? In een nieuwe aflevering van de Inholland podcast gaan we in gesprek met Pabo-student Linde Stellaard van Inholland Den Haag.

Leestijd: +- 1 minuut

Het was niet meteen duidelijk dat Linde voor de Pabo zou gaan. Linde: "Op jonge leeftijd speelde ik al veel met mijn neefjes en nichtjes. Ook paste ik veel op. Het zat er dus al vroeg in. Toch twijfelde ik of de opleiding Pabo wel goed bij mij zou passen. Tijdens open dagen heb ik daarom enorm veel opleidingen bekeken. Bij een van de laatste momenten motiveerden mijn ouders om toch even bij de Pabo te kijken. Tijdens de opleidingspresentatie ben ik overtuigd en vond ik het supercool! Ik heb voor Inholland gekozen, omdat ik bij binnenkomst meteen een warm gevoel kreeg. Een gevoel van thuiskomen." 

Onderzoek naar Curaçaose scholieren
Voor een internationaliseringsopdracht is Linde een week lang naar Curaçao gegaan om onderzoek te doen naar de taalachterstand bij scholieren. "Ik heb mijn bevindingen gedeeld met de desbetreffende school. Mijn voorstel is om vanaf het eerste moment Nederlands te spreken op de scholen", zegt Linde. Deze mooie ervaring zal ze zeker aanraden voor andere studenten. Linde: "Het valt echt mee wat je moet regelen. Daarnaast is het naast leerzaam ook erg leuk. Mijn zus was er ook en ik heb leuke feestjes meegepakt. Ik zie mijzelf echt op Curaçao werken voor langere tijd."

Meer weten over Linde? Luister dan nu naar de nieuwe aflevering!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.