Rotterdam,
05
april
2019
|
11:42
Europe/Amsterdam

Hand in Hand in Rotterdam

"Terug naar de tijd dat deze winkelstraat een leuke winkelstraat was, waar heel zuid kon winkelen. Die tijd willen wij weer terugbrengen, omdat Rotterdam-Zuid het verdient’’, aldus Richard Moti, wethouder Werk, inkomen en Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) tijdens de presentatie van het plan Hand in Hand aan de Beijerlandselaan.

Op vrijdag 29 maart werd in het bijzijn van wethouders Bas Kurvers en Barbara Kathmann met veel enthousiasme het plan gepresenteerd aan de bewoners, ondernemers, partners en overige betrokkenen van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk. Voor het rigoureuze plan deze gebieden op te knappen en te verbeteren is 12 miljoen euro gereserveerd. De winkelboulevard Zuid zal een grote metamorfose ondergaan, waardoor de winkelstraten een impuls aan kwaliteit en charme krijgen.

Een belangrijk onderdeel tijdens de presentatie was de alliantie voor een langdurige aanpak tussen interne en externe gemeentelijke partners, ondernemers, pandeigenaren en bewoners om de schouders onder de wederopstanding van het winkelgebied te zetten. De alliantie bestaat uit de gemeente Rotterdam, Nationaal Programma Rotterdam-Zuid, Woonstad Rotterdam, Stichting Humanitas Rotterdam, Bedrijven Investerings Zone (BIZ) en Hogeschool Inholland Rotterdam.

Zuid Onderneemt fungeert binnen het plan als aanspreekpunt voor de ondernemers. Zij kunnen voor vragen en advies terecht bij het ondernemersloket. De Inholland-studenten hebben met wethouders Moti en Kathmann gesproken over het leerwerkbedrijf. Kathmann beloofde het loket te bezoeken, voordat de studenten in juni klaar zijn met hun stages.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.