Alkmaar,
01
november
2018
|
07:02
Europe/Amsterdam

Hbo-ingenieur Roy Dekkers wint KIVI Afstudeerprijs

“Ongelofelijk geweldig! Beste technische afstudeerder aan Hogeschool Inholland Alkmaar van 2018”, schreef Roy Dekkers op zijn LinkedIn. Hbo-Ingenieur Roy Dekkers studeerde onlangs bij ons af. Hij deed met zijn afstudeerscriptie voor de opleidingen Werktuigbouwkunde mee aan de KIVI Afstudeerprijs en won deze!

Trots
“Wij hebben een winnaar!" vertelt Mark Maier, teamleider Werktuigbouwkunde over zijn student. "Ik moet zeggen dat ikzelf ook een beetje trots ben, want ik heb Roy mogen begeleiden in zijn afstudeerstage. Roy had tijdens zijn studie bovendien een status als topsporter, hij is Nederlands kampioen kanopolo. Hij heeft deze geweldige prestatie geleverd naast een druk en intensief trainings- en wedstrijdprogramma."

KIVI
Op dinsdag 16 oktober mocht Roy Dekkers zijn scriptie met vier andere finalisten voor deze titel presenteren aan het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI). Zij hebben deze wedstrijd uitgeschreven in samenwerking met Hogeschool Inholland. 

“Vol ongeloof mocht ik de prijs voor beste afstudeerder in ontvangst nemen aan het einde van alle innoverende presentaties. Met alle lof voor de andere kersverse ingenieurs finalisten ben ik zeer trots op deze titel. Bedankt ERIKS voor het mogelijk maken van afstuderen! Bedankt KIVI voor deze geweldige titel!”

Om een brug te slaan tussen de technische studenten van Inholland Alkmaar en het bedrijfsleven, heeft de regio Alkmaar van het KIVI een afstudeerprijs in het leven geroepen. Dit jaar werd de derde editie georganiseerd. De beste drie afstudeerprojecten van de technische afdelingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde zijn door Hogeschool Inholland voorgedragen en beoordeeld door een (vak-)jury gevormd door leden van KIVI regio Alkmaar. Toetsingscriteria hierbij waren actualiteit van het onderwerp, originaliteit, technische- en financiële uitvoerbaarheid, objectiviteit en leesbaarheid/begrijpelijkheid van de stukken en de presentatie tijdens de kring-avond.

Afstuderen en topsporter zijn. Roy Dekkers vroegen we: “Hoe je dat doet? Tja dat is wel een opgave geweest, ik moet toegeven dat ik mijn sportcarrière voor de duur van seizoen 2018 rustiger aan heb gedaan. Ik ben de afgelopen jaren zeer actief geweest op het hoogste niveau in kanopolo in Nederland en Europa, maar heb in 2018 afstand genomen van de nationale selectie om af te studeren. Wel kan ik trots vermelden derde te zijn geworden in de Championsleague van kanopolo . Dit jaar gehouden in Nottingham, Engeland. Sportief gezien ben ik er niet rustiger op geworden, maar heb ik mijn prioriteiten voor dit jaar anders gesteld met een afstudeerprijs al beloning en een mooie betrekking bij ERIKS.”

Roy Dekkers mag zich nu de beste technische afstudeerder van 2018 noemen en kreeg een slipcursus voor twee personen van drie uur als prijs uitgereikt.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.