Rotterdam,
14
november
2017
|
17:35
Europe/Amsterdam

'Het gaat niet vanzelf, wees actief en laat zien dat je gemotiveerd bent!'

Oud-deelnemers aan de Talentpool Recht en Veiligheid vertellen over hun werkervaringsplek.

De Talentpool van Inholland-onderzoeksgroep Recht en Veiligheid is bedoeld voor pas afgestudeerden op dit gebied, die behoefte hebben aan een springplank in hun loopbaan en die bij willen dragen aan praktijkgericht onderzoek naar veiligheidsvraagstukken. In een drieluik besteden we aandacht aan de ervaringen van enkele deelnemers en de invloed op hun loopbaan. We interviewden drie oud-deelnemers aan de Talentpool en vroegen Anoek, Jessica en Kelvin naar hun ervaringen. Hier lees je het verhaal van Anoek.  

Hoe ben je bij de Talentpool van Hogeschool Inholland terecht gekomen? 
“Ik ontdekte de kracht van netwerken! Na mijn studie Social Juridische Dienstverlening heb ik criminologie aan de VU in Amsterdam gestudeerd. Na het behalen van mijn master werkte ik even als docent, maar zocht al snel een nieuwe baan. Het was een jaar of vijf geleden echt een moeilijke tijd voor werkzoekers. Door heel veel netwerkgesprekken te voeren, kwam ik uiteindelijk via-via bij Marnix Eysink Smeets (lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid bij Inholland) terecht. Het concept van de Talentpool sprak mij aan en mijn achtergrond en ervaring hadden behoorlijk wat raakvlakken met het onderzoek naar veiligheidsbeleving. Dus ben ik in 2015 begonnen bij de onderzoeksgroep op een werkervaringsplaats. Na afloop van het traject heb ik ook nog een paar maanden als junior onderzoeker gewerkt voor de onderzoeksgroep, en dat was wel een echte betaalde baan.”

Springplank voor starters
De Talentpool is gestart in 2015. Het initiatief is bedoeld als springplank voor starters, en richt zich op pas afgestudeerden op een relevant vakgebied die bij willen dragen aan praktijkgericht onderzoek naar veiligheidsvraagstukken. Zij kunnen maximaal twee keer 6 maanden op de locatie Rotterdam van Hogeschool Inholland tegen een onkostenvergoeding meewerken aan de vertaling van wetenschappelijke inzichten naar de praktijk (valorisatie). Tegelijk wordt vanuit de Talentpool loopbaanadvies en -begeleiding aangeboden. De werkervaringsplek heeft namelijk ook als doel professionele vaardigheden van de deelnemers te ontwikkelen en te verbeteren. Hoe vond oud-talent Anoek de begeleiding en het loopbaanadvies?

“Als docent had ik al presentatie- en uitdrukkingsvaardigheden ontwikkeld, wat soms in overleggen en bij symposia wel een voordeel gaf. Ik kan me voorstellen dat het voor starters heel fijn is om in de wat meer informele setting van de Talentpool deze vaardigheden te kunnen ontwikkelen. Verder vond ik vooral leerzaam van Talentpool om uit te vinden of onderzoek bij je past. Het literatuuronderzoek is natuurlijk wel belangrijk, maar dat vond ik persoonlijk niet het leukst. Mijn hart ligt niet echt bij kwantitatief onderzoek, ik ben liever met mensen bezig. Dat inzicht heeft me wel geholpen in het vervolg van mijn loopbaan.”

Congressen en publicaties
De werkzaamheden van de talents bestaan onder meer uit literatuuronderzoek en veldonderzoek binnen de onderzoekslijnen van de onderzoeksgroep. Het doel is de inzichten en stand van zaken op het gebied van onderzoek naar veiligheidsvraagstukken te delen met het beroepenveld. Anoek vertelt wat ze zoal deed op onderzoeksgebied:

“Ik ben samen met collega-talent Jessica (links op de foto) naar congressen geweest op het vakgebied, waar we onze bevindingen presenteerden over de maatschappelijke effecten van onveiligheidsbeleving. Daarbij keken we verder dan Rotterdam: we hebben in Stockholm een presentatie op een congres gegeven, waarbij we uitleg gaven over het onderzoek naar publieke zorgen rond de immigratiecrisis. Dat was echt heel gaaf." 

"Een ander resultaat waar ik trots op ben, is de publicatie van een wetenschappelijk artikel in het Tijdschrift voor Veiligheid. Daarnaast heb ik ook een bijdrage geleverd aan het boekje over bestuurlijke weerbaarheid bij terroristische aanslagen, dat deze zomer aan alle 

Nederlandse burgemeesters is uitgereikt. Deze publicaties staan natuurlijk erg goed op je cv. Al met al heeft de ervaring mij zeker geholpen mijn huidige baan te krijgen als informatieanalist bij het RIEC.”

Advies voor nieuwe deelnemers 
De Talentpool zoekt nieuwe deelnemers. Zou de oud-deelnemer anderen aanraden om te solliciteren bij de Talentpool? Anoek: “Jazeker, ik heb de Talentpool laatst nog aanbevolen bij een van onze stagiaires. Het gaat niet vanzelf, dus neem het initiatief en laat maar zien dat je gemotiveerd bent! Het is sowieso waardevol omdat je met een leuk thema bezig bent, dat in het verlengde ligt van je opleiding. Je moet het wel even aandurven om een tijdje werkervaring op te doen zonder salaris. Maar bij de Talentpool ben je in een kleine club in een leuke en informele sfeer heel intensief bezig en leer je heel veel in een korte tijd.”

Contact
Ook interesse in de Talentpool? Neem dan contact op met Goof de Vor, projectleider Talentpool: 06 - 204 18 923. Je kunt ook mailen naar
 goof.devor@inholland.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.