Haarlem,
30
oktober
2020
|
10:38
Europe/Amsterdam

Internationalisering met behulp van MS Teams:

Het Logistics@home-project

Het werken en studeren vanuit huis is uitdagend maar biedt ook mogelijkheden. Bijvoorbeeld als je een internationaal project wilt organiseren. Met een uitnodiging in MS Teams vervagen landsgrenzen, ondervonden de Haarlemse opleidingen Business Studies en Ad Business Studies Logistiek. Zij nodigden studenten van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen (Brugge, België) en de University of Applied Sciences BFI Vienna (Wenen, Oostenrijk) uit om zich in het Logistics@home-project samen met de Haarlemse studenten te buigen over de nieuwe Incoterms 2020.

De aftrap van het Logistics@home-project vond plaats op donderdag 1 oktober. De studenten maakten online kennis met elkaar en ook stond die dag de uitleg van de opdrachten centraal. Een week later gingen de studenten met de opdrachten aan de gang. Aan het einde van de dag presenteerden ze hun uitkomsten. Docent Marco Mosselman: “Incoterms zijn afspraken die je met je buitenlandse zakenpartner afspreekt zodat je weet wie van beiden verantwoordelijk is voor het regelen van vervoer, de kosten van het vervoer en wat er gebeurt bij schade of verlies tijdens het vervoer. Rondom deze afspraken hebben we de studenten aan het werk gezet met hele praktische opdrachten. In elke groep zat minstens één student van elke hogeschool, om zo echt een internationale dimensie aan het project te geven.”

Nieuwe internationale betrekkingen
Het was een succesvol project. Dat vond niet alleen Marco, ook student Pascal Haakman was razend enthousiast. In een reactie op het internationale project, schreef hij aan Marco: “First of all I like to thank you all for your support and guidance during this project. I really enjoyed working together with my fellow group members from Austria and Belgium. We have exchanged personal information, so we can meet, when someone visits the country of one another. I hope you will continue this project and keep expanding it other relevant and innovating topics of the logistical field of work. I hope that one day this project of logistics@home would turn into an exchange between the participating universities, where students can meet each other physical and all work together on the giving problem and have a drink when the project is done!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.