02
december
2021
|
09:47
Europe/Amsterdam

Het Studenten Initiatieven Fonds bestaat één jaar!

Deze week, een jaar geleden, lanceerde het eerste team van studentmedewerkers het Studenten Initiatieven Fonds (SIF), voor en door studenten. We nodigen studenten uit om hun initiatieven bij het fonds aan te melden om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan een aantrekkelijke, inspirerende en effectieve leeromgeving. Inmiddels zijn er in een jaar tijd ontzettend veel studentinitiatieven uitgevoerd met financiële hulp van het fonds én heeft een nieuw SIF-team het stokje overgenomen. We blikken graag even terug.  

Financiële ondersteuning bij studentenprojecten 
Het SIF vloeit voort uit de Kwaliteitsafspraak van Inholland, waarbij financiële middelen worden vrijgemaakt voor studentenprojecten. Studenten kunnen bij het Studenten Initiatieven Fonds voorstellen doen om hen te helpen bij hun vorming tot de 'Inholland-professional' in brede zin. Hiermee ondersteunt het fonds ook studentbetrokkenheid en de vorming en versterking van (leer)gemeenschappen binnen de hogeschool. 

Veel enthousiasme vanuit locatie Den Haag 
Hoe groot of klein ook, op alle Inholland-locaties zijn er initiatieven ingediend, allemaal heel leuk en waardevol! Het eerste initiatief was de community ‘Onbeperkt Studeren’ vanuit Den Haag, speciaal voor studenten met een hulpvraag of studenten die even niet lekker in hun vel zaten. Een uitkomst tijdens de coronacrisis! Tijdens events, gehost door BN’er Valerio Zeno, gingen studenten met elkaar in gesprek. De community wordt nu verder uitgebouwd. Voor ons was dit een geslaagde pilot om het proces goed in te richten om toekomstige initiatieven goed te kunnen behandelen.  

Andere initiatieven uit Den Haag waren een gezellige radioshow met speciale aandacht voor het welzijn van studenten het (online) ICB-festival met verschillende workshops en dj's. 

Initiatieven van SSC's, studieverenigingen en opleidingen 
Andere locaties bleven zeker niet achter. Zo steunden we vanuit het SIF de Symposium Talk Show in Delft en organiseerde het Studentsucces Centrum in Haarlem een aantal activiteiten met onze financiële hulp. Zoals een Powerworkshop om beter te leren plannen, een bingo-avond, een sportdag voor 150 studenten op het Zandvoortse strand en een workshop om beter om te gaan met faalangst.  

Ook studieverenigingen weten ons te vinden. Zo kon de studievereniging DNA van locatie Amsterdam aan de slag met huiswerkklassen en stuurde studievereniging Personalia uit Haarlem al hun leden een brievenbusbedankje.  

Op locatie in Haarlem is in de binnentuin een minibieb neergezet waar studenten met elkaar kunnen lezen of een workshop volgen over plantenzaadjes die in de minibieb zitten. De minibieb is er dus om te lezen maar ook om te leren over groen! Daarnaast hebben Pabo-studenten in Haarlem een goodiebag geregeld voor alle eerste- en tweedejaars naar aanleiding van een sportdag. Met de inhoud kunnen zij geleerde oefeningen ‘doorgeven’ aan hun leerlingen. 

Een nieuw studiejaar, een nieuw team! 
In september is een nieuw team gestart om dit studiejaar weer tal van studentprojecten van financiële hulp te kunnen voorzien. Dewi Fraij (Diemen), Loïs Eikens (Haarlem), Femke Prins (Alkmaar), Hannah Jabaaij (Rotterdam & Dordrecht) en Amber Akerboom (Delft) runnen het fonds, ondersteund door Bircan Bozbey, stafdienst Onderwijsbeleid en Carlijn Hendriks, stafdienst Communicatie. Het team is nog op zoek naar versterking, bij voorkeur een student die de locatie Den Haag vertegenwoordigt en een student van locatie Amsterdam. Alle tips zijn welkom! 

Bezoek de SIF-website voor meer informatie of zoek contact via sif.contact@inholland.nl.  

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.