Dordrecht,
03
mei
2021
|
10:45
Europe/Amsterdam

HMR en Raad van Toezicht akkoord met plannen Dordrecht Academy

Dordrecht Academy komt in een nieuw gebouw op het leerpark in Dordrecht,

Met de goedkeuring van de Hogeschool Medezeggenschapsraad en de Raad van Toezicht voor de uitvoering van het project Hoger Onderwijs Drechtsteden is Dordrecht Academy een stap dichterbij. Inholland, Hogeschool Rotterdam en de Christelijke Hogeschool Ede bundelen de krachten om vanaf september 2021 gezamenlijk tien tot twaalf Associate degree-opleidingen of opleidingsroutes aan te bieden die nauw aansluiten op sectoren in de regio die een tekort hebben aan hoger opgeleiden. Dordrecht Academy komt in een nieuw gebouw op Campus Leerpark. 

De Hogeschool Medezeggenschapsraad is enthousiast, zo staat te lezen in de HMR-nieuwsbrief die deze week rondging. “Dit is een mooie kans voor Inholland om zich verder te profileren in de Drechtsteden. De samenwerking is een mooi voorbeeld van de zogenaamde triple helix, waarbij het onderwijs samen met het bedrijfsleven en de overheid initiatieven ontplooit ten behoeve van de samenleving. Drijvende kracht achter Dordrecht Academy zijn de gemeenten van de Drechtsteden die al langere tijd streven naar meer aanbod op hbo-niveau in Dordrecht.”

Hogeschool Rotterdam treedt op als penvoerder in Dordrecht Academy aangezien de HR de meeste opleidingen zal verzorgen. Inholland schuift aan met de Ad’s Pedagogisch Educatief Professional en Business Studies Logistiek. De Christelijke Hogeschool Ede brengt zijn reeds draaiende Ad-opleiding Social Work in.

Dordrecht Academy speelt in op een belangrijke vraag in de regio naar praktisch, hbo-geschoold personeel. Vooral in de zorg, de techniek en het onderwijs is er grote behoefte aan professionals die kennis hebben van de laatste (technologische) ontwikkelingen. Met hun vaardigheden kunnen zij innovatie op gang brengen.

Naast Dordrecht Academy is er het project Career Boost. Dit biedt studenten de mogelijkheid om stages en afstudeerprojecten uit te voeren bij het Dordtse en regionale bedrijfsleven. Op dit onderdeel doet ook Avans Hogeschool mee. Overige partners in het hele project zijn het ROC Da Vinci College, de gemeente Dordrecht en de Economic Board Drechtsteden. Zodra de Raden van Toezicht en de medezeggenschapsorganen van de andere instellingen ook akkoord zijn, kan formeel worden begonnen met de uitvoering van de plannen. De eerste opleidingen gaan dan per 1 september van start.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.