Den Haag,
19
oktober
2020
|
19:36
Europe/Amsterdam

HMR stemt in: mondkapjesplicht per direct van kracht

shutterstock_1676599948

De Hogeschool Medezeggenschapsraad heeft afgelopen vrijdag ingestemd met de invoering van de mondkapjesplicht bij Hogeschool Inholland. Dit betekent dat iedereen met ingang van maandag 19 oktober een mondkapje moet dragen in al onze gebouwen. Landelijk geldt nog een dringend advies. Hogeschool Inholland neemt daarom de mondkapjesplicht op in de huisregels.

Het dragen van mondkapjes geldt voor alle toegankelijke binnenruimten, zoals de hal, de gangen en de kantines van Inholland. In de collegeruimtes, kantoren en vergaderruimtes geldt het niet. Daar ben je vrij om een mondkapje op te doen als je dat prettig vindt. De richtlijn voor praktijkonderwijs, waar mondkapjes al verplicht zijn om te dragen, blijft gelden.

Kom alleen naar de hogeschool voor ingeroosterde onderwijsactiviteiten
Verder blijft thuiswerken en – studeren de norm, tenzij het echt niet anders kan. Ook volgens de aangescherpte maatregelen blijft de situatie voor onze onderwijsactiviteiten verder ongewijzigd: het onderwijs gaat door zoals gepland. Kom alleen naar de hogeschool voor ingeroosterde onderwijsactiviteiten. De reis die je hiervoor moet maken valt onder noodzakelijk reizen en is daarmee toegestaan. 

De volgende richtlijnen blijven gelden:
Help elkaar deze richtlijnen in acht te nemen en spreek elkaar daarop aan.

  • Studeer thuis.
  • Toch op locatie? Volg in de gebouwen de aanwijzingen op om veilig en gezond te bewegen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Was regelmatig je handen.
  • Blijf met klachten altijd thuis.
  • In het geval van een besmetting, meld dit bij je opleiding of bij je leidinggevende.
  • Draag een mondkapje buiten de les, en in specifieke situaties ook in leslokalen.

Inholland blijft de landelijke richtlijnen volgen. Mocht je vragen of zorg hebben over je aanwezigheid in onze gebouwen, bespreek dit dan met je leidinggevende.

Ga voor meer informatie naar Weten & Regelen op Iris (voor medewerkers).of Weten & Regelen op Iris (voor studenten).