Delft/Haarlem,
14
maart
2019
|
06:27
Europe/Amsterdam

Hoe beoordeel je de informatievaardigheid van studenten?

Trainingen voor docenten in april en juni

Studiesucces

De bijzonder informatierijke maatschappij waarin we leven stelt hoge eisen aan de vaardigheden van studenten om op elk gewenst moment de juiste informatie te vinden en te verwerken. Vandaar dat de informatiespecialisten van de bibliotheek van Inholland in juni en april 2019 weer trainingen organiseren voor docenten, over het beoordelen van gebruikte bronnen en informatievaardigheid.

Het beoordelen van gebruikte bronnen in opdracht of scriptie
De kwaliteit van een scriptie is mede afhankelijk van het gebruik van vakliteratuur. De docent heeft hier een rol in het beoordelen van gebruikte bronnen. Maar hoe beoordeel je die kwaliteit? En waar lopen de studenten tegenaan bij het zoeken naar geschikte bronnen? Hoe help je hen dit aan te pakken?In de training behandelen we de door Jos van Helvoort ontwikkelde Scoringsrubriek voor Informatievaardigheden. Deze scoringsrubriek is te gebruiken bij de beoordeling studentenproducten. Tijdens de training oefen je met een praktijkvoorbeeld en daarnaast krijg je de mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen met collega’s.

  • Deze training vindt plaats op donderdag 4 april van 10.00 tot 13.00 uur in Delft en op donderdag 20 juni van 10.00 tot 13.00 uur in Haarlem.

Informatievaardigheid
Als docent wil je dat studenten actuele, relevante en betrouwbare informatie gebruiken als onderbouwing in hun opdracht of scriptie. Studenten lijken moeiteloos hun weg te vinden op het internet. Maar desondanks hebben ze moeite met het vinden van de relevante vakliteratuur. Hoe weet je of de student vaardig genoeg is om de juiste informatie te vinden? Hoe kan je als docent hen hierbij helpen?In deze training leer je de basistheorie van informatievaardigheid.

  • Deze training vindt plaats op dinsdag 2 april van 10.00 tot 13.00 uur in Delft en op dinsdag 18 juni van 10.00 tot 13.00 uur in Haarlem.

Geïnteresseerd?
Kijk voor meer informatie en voor inschrijving op het leerportaal van professionaliseren@inholland in de catalogus bij persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden.

Heb je geen tijd voor een cursus of heb je een specifieke vraag?
De informatiespecialisten van de bibliotheek kunnen op verzoek in een teamvergadering of bijeenkomst van vakgenoten uitleg geven over de digitale bibliotheek. Het programma wordt in overleg samengesteld.