Amsterdam,
10
juli
2022
|
15:51
Europe/Amsterdam

Hoe kan Inholland de inclusie van internationale studenten bevorderen?

Presentatie studenten lectoraat Diversiteit

‘Co-creating an inclusive Learning environment for everyone at Inholland’ was het onderwerp waar Jesse Morsch & Jack Duman, van de opleiding Business Innovation onlangs over presenteerden. De studenten deelden de uitkomsten van hun afstudeeronderzoek met de leden van de onderzoeksgroep Diversiteitsvraagstukken. Vanuit het perspectief van de internationale student en de docent die les geeft binnen een internationale opleiding, onderzochten ze hoe Inholland de inclusie van internationale studenten kan bevorderen. 

Een belangrijk onderwerp, want internationale studenten lopen dikwijls tegen taal- en cultuurproblemen aan waardoor ze zich geïsoleerd voelen. De oplossing bestaat uit een platform voor studenten én docenten zodat ze beiden de juiste tools krijgen om bijvoorbeeld met cultuurverschillen om te gaan en ervaringen te delen.   

Studenten en Onderzoeksgroep 2

Voor de opleiding Business Innovation bestaat het afstudeertraject niet alleen uit het doen van onderzoek, maar voornamelijk uit het bedenken, conceptualiseren en testen van een innovatie die een ‘probleem’ oplost. Studenten Jesse Morsch en Jack Duman hebben tijdens hun onderzoekstraject goed bruikbare oplossingen ontwikkeld. Het lectoraat Diversiteitsvraagstukken gaat onderzoeken hoe we de uitkomsten van dit onderzoek Inhollandbreed kunnen implementeren.