05
oktober
2021
|
08:32
Europe/Amsterdam

Hoe voorkom je wij-zij denken en zoek je de verbinding?

Week van de Veiligheid: lezing Polarisatie op 14 oktober.

Studenten

Waar komt het wij-zij denken vandaan en hoe blijf je als student of collega de verbinding met elkaar opzoeken? Deze vraag staat centraal tijdens de lezing ‘Polarisatie’ op donderdag 14 oktober tijdens de landelijke Week van de Veiligheid. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzorgt de lezing. Meld je aan!

Onze samenleving is kleurrijk en divers. Mensen met verschillende etnische, culturele en religieuze achtergronden leven met en naast elkaar. Dat gaat vaak goed en zorgt veelal voor creativiteit en inspiratie, maar de toenemende diversiteit in onze samenleving brengt soms ook spanningen met zich mee.

Polarisatie is een gedachtenconstructie waarbij mensen zich voortdurend negatief uitlaten over de identiteit van anderen. Tegenstellingen worden hierdoor vergroot en verscherpt, waardoor verschillende groepen in de samenleving van elkaar vervreemden en tegenover elkaar komen te staan. Dit bevordert het veiligheidsgevoel niet.

Waar komt het wij-zij denken vandaan? En hoe blijf je als student of collega de verbinding met elkaar opzoeken? Meld je aan voor deze lezing om hier meer over te weten te komen.

De online lezing vindt plaats op donderdag 14 oktober van 14.00 tot 15.00 uur.