Amsterdam,
07
januari
2021
|
10:48
Europe/Amsterdam

Hoe werk jij aan inclusie?

Ervaar als eerste de training inclusiviteit op donderdag 21 januari

Hoe kun je werken aan een inclusieve omgeving, bijvoorbeeld in je klas? Wat heb je nodig om echt open te staan voor een ander? Met de Inclusivity Pathway Training (IPT) krijg je handige vaardigheden en instrumenten aangereikt. Benieuwd? Doe mee met de inclusiviteitstraining van het Community of Practice Diversiteit op 21 januari. 

download

Inholland wil een inclusieve hogeschool zijn vol diversiteit. We zien diversiteit als onze kracht. Op de werkvloer en in de klas. Een inclusieve school waarin iedereen meetelt en meedoet. Alleen is inclusie niet iets wat altijd vanzelf gaat. Er kunnen allerlei barrières in de weg staan. De IPT is een training die deze barrières zichtbaar maakt en wegneemt. Iets voor jou? 

Praktisch vaardigheden 
Deze Nederlandstalige training biedt je vaardigheden om effectiever met diversiteit en inclusie om te gaan. Je leert verbinding te maken met het verhaal van een ander. Je herkent uitsluitingsmechanismen. Ook leer je de praktische vaardigheden in verschillende situaties toepassen, zowel individueel als in groepsverband. De trainingsactiviteiten komen onder meer uit de theaterwereld en cognitieve psychologie. 

Mede ontwikkeld binnen eigen onderzoekslijn 
De training is ontwikkeld door dr. Aminata Cairo, Winnie Roseval (Haagse Hogeschool) en Aya Ezawa en Eline Pollaert (Universiteit Leiden). Ook Birol Ona en Somya Bouzaggou van onze onderzoekslijn Diversiteitsvraagstukken werkten eraan mee.

'Echt leren luisteren'
“Je oefent om echt te luisteren en open te staan voor het verhaal van de ander”, zegt Somya. “Ook doordat je stil staat bij de elementen die maken wie jij nu bent. Zo kun je je verbinden met een ander, op een diepe en prettige manier.”  

21 januari: sneak preview 
Op 21 januari krijg je alvast een impressie van de IPT. En natuurlijk gaan we ook  in kleine groepjes alvast ervaring opdoen met de training. We zijn heel benieuwd wat je van deze sneak preview vindt. Je kunt je daarna meteen opgeven voor de trainingreeks in maart.  

Meld je aan 
Ben je geïnteresseerd in de inclusiviteitstraining? Meld je dan nu aan voor de sneak preview op  donderdag 21 januari van 14.00 tot 16.00 uur.  Er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.