Haarlem,
28
maart
2019
|
09:05
Europe/Amsterdam

Hoe wil jij wonen als student?

Onderzoek woonwensen studenten 2019

Studentenkamer

Om erachter te komen hoeveel studenten de komende jaren waar gaan studeren en hoe studenten willen wonen, doet het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoek in samenwerking met hogescholen en universiteiten. Vul de enquête in via wonenalsstudent.nl en maak kans op een stedentrip naar keuze van 400 euro!

“Als student wil je prettig, betaalbaar en veilig wonen in de stad waar je studeert. Dit klinkt eenvoudig maar de praktijk is anders. Als je op kamers wilt in je studentenstad krijg je te maken met wachttijden, hoge huren en (te) kleine woonruimte op plekken waar je eigenlijk niet wilt wonen. De studentenhuisvesters in Nederland doen daar gezamenlijk wat aan. Zij hebben aangegeven betaalbare studentenkamers te willen bouwen op plekken waar je wel wilt wonen en houden daarbij rekening met jouw woonwensen.”

Landelijke Monitor Studentenhuisvesting
Wil je echt iets wilt veranderen aan de huisvesting voor studenten, doe dan via je computer of smartphone mee met dit onderzoek.
Landelijke Monitor Studentenhuisvesting

Wat wordt er met je antwoorden gedaan?
De resultaten van het woonwensenonderzoek worden samen met gegevens uit andere bronnen verwerkt in de monitor studentenhuisvesting. Deze monitor maakt duidelijk hoeveel studenten er de komende jaren in de studentensteden komen wonen en vooral ook hóe zij willen wonen. Deze kennis wordt gebruikt om het benodigde aantal en het type studentenwoningen per studentenstad te bepalen en de bouwplannen hierop aan te passen voor de komende jaren.

Meedoen
Ga om mee te doen naar wonenalsstudent.nl. De vragenlijst bestaat uit zo’n veertig vragen en duurt circa tien minuten. Je kunt de vragenlijst ook invullen via je smartphone.

Hoe blijf ik op de hoogte van de resultaten?
De vragenlijst blijft tot 26 april actief. Na de zomer worden de resultaten bekendgemaakt op wonenalsstudent.nl.