Haarlem,
24
maart
2021
|
08:30
Europe/Amsterdam

Hoe wil jij wonen?

Landelijk onderzoek woonwensen studenten 2021

stock-photo-group-of-college-students-in-shared-house-bedroom-studying-together-1495610321.jpg

Om erachter te komen hoe studenten graag willen wonen en hoeveel studenten er de komende jaren waar gaan studeren, doet het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoek. Dat doet zij in samenwerking met hogescholen en universiteiten. Laat weten hoe jij wilt wonen via www.wonenalsstudent.nl en maak onder meer kans op Airpods Pro t.w.v. € 279,-.

Waarom deze enquête?
Als student wil jij natuurlijk graag betaalbaar wonen. In het centrum of op de campus. Dan krijg je al snel te maken met wachttijden en kleine woonruimten. De studentenhuisvesters in Nederland willen daar gezamenlijk wat aan doen. Zij gaan betaalbare studentenkamers bouwen op plekken waar je wel wilt wonen en houden daarbij rekening met jouw woonwensen.

Landelijke Monitor Studentenhuisvesting
Hét onderzoek naar hoeveel studenten er waar komen wonen en vooral hóe ze willen wonen
Landelijke Monitor Studentenhuisvesting

Wat gebeurt er met jouw antwoorden?
Jouw antwoorden worden anoniem verwerkt in de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting. Door deze monitor weet jouw studentenhuisvester hoeveel studenten er de komende jaren in de stad komen wonen en vooral ook hóe zij willen wonen. Deze kennis wordt gebruikt om het benodigde aantal en het type studentenwoningen te bepalen en de bouwplannen hierop aan te passen voor de komende jaren.

Hoe meedoen?
Vul de enquête in via www.wonenalsstudent.nl. Dat kan via je computer of smartphone en duurt zo’n 10 minuten. Je kunt meedoen tot 23 april.