Haarlem,
24
september
2020
|
09:13
Europe/Amsterdam

Hoe ziet de PCM-cyclus studiejaar 2020-2021 eruit?

Met het nieuwe studiejaar is ook een nieuwe PCM-cyclus van start gegaan. Hoe we in het studiejaar 2020-2021 met de PCM-gesprekken omgaan, kun je lezen in dit bericht.

Vanwege de bijzondere situatie waar we in zaten, heeft het College van Bestuur besloten voor de afronding van de cyclus vorig studiejaar ruimte te geven om af te wijken van de PCM-regeling. Dit studiejaar worden de gesprekken weer volgens de regeling gevoerd. Dit betekent het volgende:

  • Je hebt vóór 1 december een IPOP-gesprek met je leidinggevende over thema’s als inzet(baarheid), bijdrage aan realisering van teamdoelstellingen, talentontwikkeling en beweeglijkheid.
  • In het voorjaar vinden functioneringsgesprekken plaats.
  • Aan het eind van het studiejaarjaar heb je een beoordelingsgesprek.
  • De gesprekken worden vastgelegd in HR2day. Conform de regeling is deze verslaglegging verplicht. De daartoe benodigde formulieren staan klaar.

Klik hier of op de afbeelding om de visualisatie van de PCM-cyclus en belangrijke data te downloaden.

Cao-wijziging
In de cao-hbo 2020 is de regeling rondom de jaarlijkse periodieke salarisverhoging vereenvoudigd. Iedere medewerker die naar het oordeel van de werkgever minimaal negen maanden ‘goed’ heeft gefunctioneerd, komt zonder dat het nodig is daarvoor een beoordelingsgesprek te voeren in aanmerking voor een periodieke salarisverhoging ter grootte van eenmaal het normpercentage.

Het voeren van het jaarlijkse beoordelingsgesprek is echter nog wel een verplicht onderdeel van onze PCM-regeling. Het doel is om deze regeling met ingang van studiejaar 2021-2022 aan te passen.

Met andere woorden: het beoordelingsgesprek is onder bepaalde voorwaarden niet meer nodig voor de jaarlijkse salarisverhoging, maar het voeren ervan is dit studiejaar nog wel een verplicht onderdeel van de gesprekscyclus.

Pilots
Voor een aantal teams geldt bovenstaande niet. Hun leidinggevende heeft -in overleg met het team- aangegeven deel te willen nemen aan een pilot. Deze pilots zijn bedoeld om met ingang van het studiejaar 2021-2022 te komen tot zowel een nieuwe werkwijze gesprekscyclus als tot een regeling beoordelen en belonen. In de pilots krijgen teams ruimte om de PCM-cyclus op een eigen manier vorm te geven – op basis van een aantal principes en met ondersteuning van een HR-adviseur. In de pilots staat het gesprek over (het realiseren van) teamdoelstellingen, talentontwikkeling, reflectie en feedback centraal. We houden je via Iris regelmatig op de hoogte van de ervaringen van deelnemende docenten, andere medewerkers en leidinggevenden. Uiteraard informeren we je ook ruim op tijd over de nieuwe werkwijze en de aangepaste regeling.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.