Den Haag,
31
mei
2022
|
09:46
Europe/Amsterdam

Hogeschool Inholland ondertekent diploma’s voortaan digitaal

Minister Van Engelshoven aanwezig bij diploma-uitreiking Pabo Inholland

Om diverse redenen heeft Hogeschool Inholland besloten om diploma’s vanaf 1 juni 2022 alleen nog digitaal te ondertekenen. Diploma’s worden dus niet meer voorzien van een ‘natte’ handtekening. De nieuwe manier van werken past in de digitale transitie die zich voltrekt in de maatschappij, het werkveld en bij Inholland.

 “Het diploma is de kroon op je studie en je toegangskaart tot een loopbaan”, legt informatiemanager Peter Haemers van de stafdienst IVT uit. “Sommige studenten moeten echter lang op hun diploma wachten. Diploma’s worden niet op tijd aangemaakt en uitgereikt. De oorzaak is in veel gevallen gelegen in het vele reizen van de diploma's tussen vestigingen. Want de leden van de examencommissies die de diploma's moeten tekenen, werken meestal niet op dezelfde locatie. Gezien de waarde van het diploma moet het reizen op een veilige manier gebeuren. Dit organiseren en administreren vergt ook veel tijd.”

 Met de nieuwe werkwijze ondertekenen de leden van de examencommissies de diploma’s vanaf hun werkplek. De waardepapieren worden op locatie van uitgifte aangemaakt met digitale afbeeldingen van de handtekeningen van de leden van de examencommissies. Peter: “Wij hebben de IT-techniek in huis en voldoen daarmee aan de strenge eisen die de wet stelt aan deze werkwijze. Wat betreft het vervaardigen van de diploma’s hebben wij ook de werkwijze aangescherpt. Deze is goedgekeurd door juridische zaken en onze beveiligingsdeskundigen.”

 Met de digitalisering volgt onze hogeschool meerdere instellingen in het hoger onderwijs die eerder al overstapten op digitaal ondertekenen, waaronder Hogeschool Zuyd, Hogeschool Utrecht, de Universiteit van Maastricht en de Haagse Hogeschool.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.