08
april
2022
|
14:58
Europe/Amsterdam

Hogeschool Inholland zet ook de knop om

Verwarming gaat 2 graden lager

Zet ook de knop om

De Rijksoverheid is de actie Zet ook de knop om gestart. “Onze energierekening stijgt, we moeten minder afhankelijk worden van gas uit Rusland en we willen klimaatverandering tegengaan”, aldus de informatie op de actiepagina van de Rijksoverheid. Hogeschool Inholland onderschrijft deze actie: vanaf maandag 11 april zetten we in al onze gebouwen de verwarming 2 graden lager.

 De thermostaat lager zetten is een zinvolle energiebesparende maatregel. De overheid geeft zelf het goede voorbeeld en zet ook de knop om. In 200 Rijkskantoren gaat de verwarming gemiddeld 2 graden naar beneden van 21 naar 19 graden. De verwachting is dat de 2 graden verschil een besparing van 5 tot 10% oplevert.

Steentje bijdragen
“We nemen onze bijdrage om klimaatverandering tegen te gaan serieus,” vertelt CvB-lid Mieke van den Berg. “In onze gebouwen maken we al vrijwel geen gebruik van gas, maar het verwarmen van onze panden kost wel energie. Met deze stap, waarbij we de verwarming wat lager zetten, dragen we ons steentje bij. Ook bekijken we of het mogelijk is de koeling minder te laten koelen.”

 Tip!
Ben je in de komende weken op de hogeschool en is het een koude dag? Neem dan een warm vest of warme trui mee.