23
december
2022
|
07:43
Europe/Amsterdam

Horecavisie: wat zijn de wensen van onze studenten?

Horecavisie Wensen van studenten Tosti

Wel of geen warme maaltijden, al dan niet met korting, eten en drinken bestellen met QR-codes en de prijs van de koffie. Het zijn hot items die allemaal terugkomen in de uitwerking van de nieuwe interne horecavisie van Inholland. Inmiddels hebben studenten Facility Management van Inholland onderzoek gedaan naar de mening van medestudenten. Hierbij de belangrijkste resultaten.

David, Vinay, Tommie en Hidde van de opleiding FM in Diemen hebben inmiddels een enquête afgenomen onder studenten op  verschillende locaties van Inholland. Ongeveer 350 studenten hebben meegedaan aan het onderzoek, met als belangrijkste resultaten:

 • Warme maaltijd  
  Ongeveer 76 procent van de studenten zou een warme maaltijd op school kopen als deze zou worden aangeboden in de schoolkantine. De studenten zijn bereid om gemiddeld zes euro te betalen voor een warme maaltijd uit de schoolkantine​.
 • Aanbiedingen
  Ongeveer 90 procent van de studenten zou eerder een maaltijd op school kopen als deze in de aanbieding zou zijn met bijvoorbeeld een combo-deal.​
 • QR-codes 
  Ongeveer 52 procent van de studenten zou eten en drinken willen bestellen via QR-codes. Nog eens 16,67 procent van de studenten vind het een goed idee.​
 • Restaurant 
  Ongeveer 54 procent van de studenten zou langer op school blijven als het restaurant een fijne plek is om te ontmoeten of studeren. 71 procent hiervan vindt een rustige omgeving belangrijk. 23 procent hiervan vindt goede stroomvoorzieningen belangrijk.​
 • Koffie
  Studenten zijn bereid gemiddeld 1,70 euro voor een kop koffie te betalen. Van deze 188 studenten is ongeveer 54 procent bereid meer te betalen voor goede kwaliteit koffie.​

Het hieruit volgend advies omvat onder andere wensen tot inrichting, aanbiedingen, assortiment en ondernemerschap.

Horecavisie Wensen van studenten Hamburger

Digitale inspiratietour
Andere FM-studenten hebben een digitale inspiratietour voor de project- en stuurgroep gemaakt. Hierbij hebben Anne, Martijn en Sienna ontwikkelingen in de horeca vertaald naar een presentatie over prijs, beleving en assortiment. Daarnaast is de acceptatie van selfservice zoals in een automatiek of een to-go positief toegelicht. Daarnaast zijn selfservice-opties zoals een automatiek of mini-supermarkt als een positieve ontwikkeling besproken.

Al deze input sluit goed aan op het onderzoek van de speciale projectgroep die momenteel werkt aan de nieuwe horecavisie. In de projectgroep zitten collega’s vanuit het onderwijs, ondersteuners (ISO/WIR, Facilitaire Zaken, Hogeschool Medezeggenschapsraad (HMR)) en studenten vanuit de HMR en de opleiding FM. De projectgroep werkt hierin samen met HTC advies, een hospitality adviesbureau met veel ervaring in onder andere onderwijsomgevingen.

Doel is om in januari 2023 de visie (ter goedkeuring) klaar te hebben. De visie vormt vervolgens de basis voor verdere ontwikkelingen zoals aanbestedingen, fysieke en/of technische aanpassingen in keukens, restaurants en inrichting.

Als je vragen hebt of input wilt leveren voor de projectgroep, kan je contact opnemen met Roos Kooren (projectleider) via roos.kooren@inholland.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.