Haarlem,
16
mei
2022
|
07:30
Europe/Amsterdam

Hybridemonitor 2022 bijna van start – Hoe gaat het met jou en je werk?

Vul de vragenlijst in vóór 30 mei!

Deze week nemen wij weer de Hybridewerkmonitor (HWM) af onder alle medewerkers van Hogeschool Inholland. Dit tijdens een periode waarin we met elkaar wennen aan het nieuwe ‘hybride werken’. Om een goed beeld te krijgen van het welzijn en de werkbeleving van jou, je collega’s en onze teams nodigen we je uit om de HWM 2022 in te vullen. Dit kan tot en met 29 mei 2022. Je kunt dit doen via deze link of via de uitnodiging die je later deze week via de mail ontvangt.

Bekijk de resultaten van de Hybridewerkmonitor 2021 (PDF)Hybridewerkmonitor: hoe ervaar je je werk?
De HWM is een korte vragenlijst (vijf minuten invultijd), samengesteld door het lectoraat Studiesucces in samenwerking met diverse stafdiensten en de Hogeschool Medezeggenschapsraad (HMR). De vragen gaan over jouw welzijn en die van je collega’s. Wat doet het hybride werken met je? Werk je voornamelijk thuis, of liever op locatie? Wat gaat goed, wat minder en hoe wil je in de toekomst werken? Ook is er aandacht voor bijvoorbeeld (technische) faciliteiten.

Verder praten over het (thuis)werk
De resultaten zijn begin juni bekend en worden ook op opleidings-, domein, en stafdienstniveau beschikbaar gesteld. Zij geven inzicht hoe het gaat met iedereen binnen de opleiding en stafdienst. Op deze manier kunnen we de resultaten van de peiling gebruiken om binnen elk team met elkaar in gesprek te gaan over hoe het gaat. De teams kunnen het werk vervolgens prettig organiseren. Met als doel onze studenten met plezier en vol energie het beste onderwijs te kunnen blijven geven. Want uiteindelijk maken we samen de kwaliteit van het onderwijs.

Eerdere resultaten
De Hybridewerkmonitor 2022 is de opvolger van de Hybridewerkmonitor van november vorig jaar. Uit die resultaten (zie ook de afbeelding) bleek onder andere dat collega’s over het algemeen positief zijn over de afwisseling tussen offline en online onderwijs. Verder gaven jullie aan gemiddeld 50 procent uit huis te blijven werken. De thuiswerkvergoeding voor collega’s is een van de concrete voorbeelden van maatregelen die genomen zijn naar aanleiding van deze resultaten.

Heb je een vraag over de HWM? Neem contact op met het lectoraat Studiesucces.

Open de infografiek met de resultaten van de Hybridewerkmonitor 2021.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.