Haarlem,
25
januari
2022
|
14:57
Europe/Amsterdam

Hybridewerkmonitor 2021: bekijk de resultaten via PowerBI

Wat gaat goed en wat kan beter?

1.764 Inholland-collega’s (circa 70 procent) hebben in november de Hybridewerkmonitor 2021 ingevuld. Uit de resultaten blijkt dat deze meting een positief beeld geeft ten opzichte van de Thuiswerkmonitor die in 2020 en in mei 2021 is uitgevoerd. Collega’s zijn over het algemeen positief over de afwisseling tussen  vanuit huis kunnen werken en op een Inholland-locatie. Verder geven medewerkers aan gemiddeld 50 procent vanuit huis te willen blijven werken. 

Alle resultaten zijn terug te vinden in PowerBI. Je kunt selecteren op dienstverband, locatie, organisatie (diensten en/of domeinen) , organisatiecluster en afnamejaar.

Bekijk de resultaten van de Hybridewerkmonitor 2021 (PDF)Als aandachtspunten en uitdagingen zijn genoemd de (onderlinge) verbondenheid en een goede werk-privébalans en het creëren van een goede thuiswerkplek. Mooi om te zien is dat we de ruimte voelen om de regie te pakken op eigen welzijn, hoewel er natuurlijk ook collega’s zijn die daar hulp bij nodig hebben.

Na de Thuiswerkmonitor van 2020 en mei 2021 hebben we samen met de Hogeschool Medezeggenschapsraad en de onderzoekslijn Studiesucces de Hybridemonitor opgesteld. Dit omdat we het belangrijk vinden de vinger aan de pols te houden in deze tijd van verandering. De monitor geeft een goed beeld van wat er leeft en speelt en hoe iedereen het werk nu ervaart. De volgende meting met de Hybridewerkmonitor staat voor mei 2022 op het programma.

In de infografiek (PDF) zie je een samenvatting van de resultaten.

Verder praten over het (thuis)werk
Bekijk de resultaten en bespreek in jouw team wat deze voor jou en je collega’s betekenen. Hoe gaat het en wat kan anders of beter?

Met de nieuwe inzichten en de geleerde lessen kunnen we in het nieuwe jaar hopelijk het werk met z’n allen nog beter organiseren. Met als doel onze studenten met plezier en vol energie het best mogelijke onderwijs te kunnen blijven geven.

Bekijk de resultaten
Open de infografiek  met de resultaten van de Hybridewerkmonitor 2021 of bekijk de resultaten via PowerBI. Heb je vragen over PowerBI, kom je ergens niet uit bij het maken van een analyse? Dan kun je contact opnemen met Tim Mazajchik van de onderzoekslijn Studiesucces.

Zit je ergens mee, blijf vooral in gesprek met je collega’s en je direct leidinggevende. Kijk voor tips over online onderwijs of thuiswerken op het platform Online onderwijsondersteuning en de Vitaal thuis-omgeving en ga voor veelgestelde vragen naar Weten & Regelen op Iris.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.