Haarlem,
22
juni
2022
|
17:22
Europe/Amsterdam

Hybridewerkmonitor 2022: wat gaat goed en wat kan (nog) beter?

Ruim 1.300 collega's hebben afgelopen maand de Hybridewerkmonitor 2022 (HWM) ingevuld. Dank daarvoor! Uit de eerste resultaten blijkt dat in deze meting het positieve beeld van de vorige meting (november 2021) doorzet. Ook door deze HWM hebben wij weer veel geleerd over thuis- en hybride werken. Dit geeft ons input voor plannen om gericht vervolgonderzoek te doen naar concrete (verbeter)punten.

De HWM 2022 wijst uit dat het oordeel is verbeterd over mentaal en fysiek welzijn ten opzichte van eerdere metingen tijdens de coronapandemie. Ook zijn collega’s in het algemeen positiever over de werkbelasting. Mogelijk komt dat omdat men gewend is aan de situatie of/en dat collega’s over het algemeen precies daar werken waar zij willen, of dat nu thuis is of op kantoor. Onderwijzend personeel werkt nu 40 procent thuis, en ondersteunend personeel ongeveer 60 procent.

 Als aandachtspunt geven collega’s aan minder ‘nieuwe dingen te leren’ sinds het hybride werken gemeengoed is geworden. Dit komt mogelijk omdat veel collega’s inmiddels gewend zijn aan de huidige werksituatie.

In onderstaande infografiek kun je een samenvatting van de belangrijkste resultaten bekijken.

Klik om de infografiek te openen.

Achtergrond
Na de Thuiswerkmonitor van 2020 en mei 2021 hebben we samen met de Hogeschool Medezeggenschapsraad en de onderzoekslijn Studiesucces de Hybridemonitor opgesteld, omdat we het belangrijk vinden de vinger aan de pols te houden in deze tijd van verandering. De monitor geeft ons een goed beeld van wat er leeft en speelt en hoe jullie je werk ervaren.

Verder praten over het (thuis)werk
Binnenkort komen de resultaten ook beschikbaar op opleidings- en stafdienstniveau. Bekijk de resultaten en bespreek in jouw team wat deze voor jou en je collega’s betekenen. Hoe gaat het en wat kan anders of beter?

Met de nieuwe inzichten en de geleerde lessen kunnen we het werk met z’n allen nog beter organiseren. Met als doel onze studenten met plezier en vol energie het best mogelijke onderwijs te kunnen blijven geven.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.