Alkmaar,
25
augustus
2022
|
07:36
Europe/Amsterdam

IDEA-symposium Energietransitie is mensenwerk

Op dinsdag 20 september bij Inholland Alkmaar

Symposium Energietransitie is mensenwerk

Om perspectief te bieden voor de energietransitie en te kijken ‘waar we staan en waar we naartoe willen’, vindt dinsdag 20 september het symposium ‘Energietransitie is mensenwerk’ plaats bij Hogeschool Inholland Alkmaar. De organisatie is in handen van IDEA, een stichting die ondernemers helpt met duurzame ideeën. 

“In Noord-Holland zijn veel bijzondere initiatieven en plannen. We creëren ruimte voor deze plannen en geven aandacht voor diegene die met de energietransitie bezig zijn. In het symposium willen we het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs met elkaar verbinden”, aldus de organisatie. 

Er is een plenair ochtendprogramma vanuit onder andere Inholland Alkmaar, TNO en de provincie Noord-Holland. De middag is ingedeeld in drie blokken: 

  • Stedelijke vernieuwing: hoe kun je als gemeente samen met organisaties en burgers de duurzame stad van de toekomst plannen. 
  • Het toekomstige energiesysteem: bijvoorbeeld projecten waarbij energie uit water wordt gehaald of de plannen op gebied van infrastructuur en waterstof en bedrijven die handelen in flexibiliteit en voorspelbaarheid van de energiemarkt. 
  • Mensenwerk: de jeugd is de toekomst, nieuwe functies, communicatie tussen bewoners en planologen maar ook opleidingen vernieuwen. Mensenwerk is de sleutel voor de transitie van fossiel naar duurzaam. 

IDEA organiseert het symposium in samenwerking met Hogeschool Inholland Alkmaar, provincie Noord-Holland, TNO, New Energy Coalition en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. 

Het symposium vindt plaats op dinsdag 20 september, van 9.00 tot 17.00 uur bij Hogeschool Inholland Alkmaar. 

Je kunt je aanmelden via deze link.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.