Diemen,
04
maart
2019
|
06:09
Europe/Amsterdam

Inspirerende sessie over de toekomst van het leren. Doe mee!

'Als we nu niets doen, doen Amazon en Google het voor ons'

stock-photo-man-sitting-on-sofa-at-home-wearing-virtual-reality-headset-408018520.jpg

Wil je aan de slag met onderwijsinnovatie en meedoen aan een inspirerende sessie over de toekomst van het leren? Kom maandag 11 maart naar Inholland Diemen voor een innovatieve sessie, georganiseerd door Inholland Academy. Het doel? Denkkracht mobiliseren en samen innoveren om het post-hbo-onderwijs toekomstbestendig te maken. Denk, doe mee en deel je inzichten met collegevoorzitter Jet de Ranitz!

"Als we nu niets doen, doen Amazon en Google het voor ons", zei Bert van der Zwaan, oud rector magnificus van de Universiteit Utrecht, vorig jaar november tijdens een internationale conferentie over Blended Learning.Hij benadrukte daarmee de noodzaak voor het hoger onderwijs om met spoed aan de slag te gaan met digitalisering van het onderwijs en kunstmatige intelligentie.om goed onderwijs en onderzoek in de toekomst te kunnen blijven waarborgen.

Zoals Van der Zwaan aangeeft, dagen digitale en technologische ontwikkelingen ons uit ‘een leven lang leren en ontwikkelen’ te heroverwegen. Het is ook een kans om te vernieuwen. Het gesprek over die vernieuwing staat centraal tijdens de sessie. Er komen vragen aan de orde als:

  • Wat voor type nascholing is er in de toekomst nodig?
  • Is onze nascholing toekomstbestendig?
  • Wat is het belang van samen leren, sociaal leren versus geïndividualiseerd leren?
  • Welke rol speelt onderzoek hierin?

Keynotes Microsoft, Ricoh Nederland, IamProgrezz
Tijdens de innovatieve sessie vertelt gastspreker Martin Diepeveen van Microsoft over professionele ontwikkeling in zijn organisatie. Jeroen Spierings van Ricoh Nederland vertelt op zijn beurt hoe het Teaching & Learning Lab van de Universiteit Utrecht kansen biedt voor docenten om hun onderwijs te vernieuwen. Linda Frietman vertelt hoe IamProgrezz artificial intelligence inzet om een brug tussen onderwijs en arbeidsmarkt te slaan.

We nodigen je uit voor een inspirerende sessie over de toekomst van het leren. Toonaangevende sprekers nemen ons mee in trends en ontwikkelingen. Daarna gaan we aan de slag om innovatie te realiseren: we formuleren scenario’s die ons onderwijs klaar maken voor de trends van de toekomst. De uitkomst presenteren we aan Jet de Ranitz, voorzitter College van Bestuur van Hogeschool Inholland.

Meer info en aanmelden
De innovatieve sessie vindt plaats op maandag 11 maart van 12.30 tot 17.00 uur bij Inholland Diemen. Ga naar de website voor meer informatie en aanmelden.