Haarlem,
29
januari
2021
|
11:00
Europe/Amsterdam

'If you can dream it, you can do it'

Studenten Creative Business organiseren meer dan geslaagd online YoungPWR Kickstart Event voor jongeren

Wat begon als een ‘normale’ opdracht voor de module Creative Agency, vloog donderdag 21 januari gierend uit de klauwen. In positieve zin, wel te verstaan. Want wie een half jaar geleden tegen de vier tweedejaarsstudenten Creative Business van Inholland Haarlem had gezegd dat ze prins Constantijn van Oranje, oud-schaatser Erben Wennemars en DJ Kill the Buzz te gast zouden hebben tijdens het door hen georganiseerde YoungPWR Kickstart Event, hadden ze voor gek verklaard. “Droom groot, was donderdag een van de adviezen van Erben. Nou, die tip hebben wij met de organisatie van deze livestream ruimschoots in de praktijk gebracht”, lacht Tim Prinsenberg, een van de vier studenten.

Tim werd in september, samen met medestudenten Roosje Bosch, Melissa Mettes en Cassijn Schröder, gekoppeld aan Suzan Schouten van YoungPWR. Suzan: “Ik heb in mijn loopbaan veel geluk gehad. Van verlegen meisje klom ik op naar directeur van het weekblad Donald Duck. Niet iedereen heeft dat geluk, daarom heb ik YoungPWR opgericht; een start-up die jongeren en jonge ondernemers helpt op de arbeidsmarkt. Ik koppel ze aan bedrijven in mijn netwerk om ze ervaring op te laten doen met hun talent.” Haar opdracht aan de vier studenten was kort en krachtig: meer naamsbekendheid voor YoungPWR.

Ambitieus plan…
Enthousiast gingen de studenten aan de slag. Ze bedachten een online event waar ondernemers hun tips en tricks met jongeren delen en vragen beantwoorden. “If you can dream it, you can do it. Deze quote van Walt Disney is de lijfspreuk van Suzan. Ze spoorde ons aan groots te dromen. Met als gevolg dat het plan nogal ambitieus werd.” Het team werd uitgebreid met stagiairs en studenten van de HvA. Twaalf man sterk regelden ze een locatie (Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee), de techniek, sponsors, marketing… “Samen hebben we ervoor gezorgd dat alles tot in de puntjes was geregeld”, vertelt Tim. Wie de gasten zouden zijn, was tot twee weken voor het event nog niet duidelijk. Dat bracht de nodige spanning met zich mee. “En toen zegden Constantijn van Oranje, Erben Wennemars en DJ Kill the Buzz toe om te komen. Echt ongelooflijk!” 

YoungPWR Kickstart Event

Karakter belangrijker dan talent
Oud-schaatser Erben Wennemars heeft er zin in. Geanimeerd vertelt hij over zijn lange weg naar de top. “Ik was trainbaar en dat is veel belangrijker dan talent. Ik heb veel geleerd van de coaches die ik heb gehad. De eerste leerde me haalbare doelen te stellen. Als je wereldkampioen wilt worden, word dan eerst kampioen van Dalfsen.” Zijn tweede coach leerde hem dat je alles kan, tot het tegendeel is bewezen. Kan niet bestaat niet. Of hij tips heeft voor jongeren? Zeker, want in de ogen van Erben hebben topsport en ondernemerschap veel overeenkomsten. “Kijk waarom iets wel lukt, in plaats van te blijven hangen in waarom het niet lukt. En zoek naar mensen van wie je kunt leren. Durf te vragen en jezelf kwetsbaar op te stellen, ga op zoek naar wat jij nodig hebt.” 

Leer van je valkuilen
De drijfveer van prins Constantijn van Oranje om te ondernemen was nooit om de grootste te worden maar om onafhankelijk te zijn. Met het bedrijf Techleap ondersteunt en helpt hij technologisch ondernemerschap versnellen. “Twee van mijn kinderen zijn ondernemer en alleen al door naar hen te kijken en te luisteren, leer ik veel. Jongeren hebben veel online ervaring, ouderen meer levenservaring. Breng je dat samen, dan versterk je elkaar.” Zijn tip is dan ook om zoveel mogelijk mensen aan te haken bij het verwezenlijken van je droom. En om gewoon te beginnen. “Ondernemerschap is een weg van vallen en opstaan. Een ondernemer is koppig maar staat ook open om te luisteren, vragen te stellen en kennis te absorberen.” 

Hou vast aan jezelf
Als kind van een andere cultuur moest Adithya Nanuru, alias dj Kill The Buzz, vaak voor zichzelf opkomen. “Hoe vaak kreeg ik nee te horen… maar van elke nee kun je leren. Laat het je niet van je doel weerhouden, loop om de gaten in de weg heen.” De muzikale dj (hij studeerde korte tijd aan het Conservatorium) werkte onder andere samen met dj Hardwell. “Hoe gaaf is het als je je eigen ideeën op papier zet en uitvoert. Dan komt het hard aan als anderen het niet mooi vinden, en ga je aan jezelf twijfelen. Doe dat niet! Blijf vooral vasthouden aan wat je zelf mooi vindt en werk aan je gunfactor. Socialise, kom met mensen in contact. Echt, dat is heel belangrijk.” 

YoungPWR Kickstart Event

Groot, groter, groots
Het team van studenten kijkt vol trots terug op het YoungPWR Kickstart Event. “Van een klein naar groot evenement, met grootse gasten! Het was een mooie en bijzondere ervaring waar we heel veel van hebben geleerd. Wat de tip is die mij het meest is bijgebleven?” Tim denkt na maar moet het antwoord schuldig blijven. “Dan moet ik de livestream nog een keer terugkijken, ik was op de avond zelf te druk met werk achter de camera”.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.