Keulen/Haarlem,
29
april
2022
|
14:08
Europe/Amsterdam

IMI Lab bezoekt C/O Pop in Keulen

CO Pop 2

Hoe kan een urban muziekconferentie en -festival de muziekindustrie helpen om duurzamer te worden? Met deze vraag in het achterhoofd gingen young professionals van verschillende Inholland-opleidingen aan de slag voor het Duitse muziekfestival C/O Pop in Keulen. Aan het einde van het lopende semester zullen de teams verschillende concepten aan C/O Pop presenteren.

 Het IMI Lab is een hybride multidisciplinaire leeromgeving. Binnen het onderwijsprogramma van het lab werken teams van studenten samen met partners uit de muziekindustrie om actuele uitdagingen in het muziekecosysteem te verkennen. Sinds een jaar is het Duitse C/O Pop één van de partners, organisator van een jaarlijkse muziekindustrieconferentie en een showcasefestival in Keulen.

 Dit semester kregen de young professionals die in het IMI Lab werken de mogelijkheid om deel te nemen aan de conferentie en het festival te bezoeken dat plaatsvond van 20 tot 24 april. Dit bood hen een unieke kans om meer te weten te komen over actuele thema's in de muziekindustrie. Maar het bood hen ook de mogelijkheid om ter plaatse veldwerk te doen, bijvoorbeeld participerende observaties en de mogelijkheid om professionals uit de muziekindustrie te interviewen.IMG-20220421-WA0007

 Tijdens de conferentie waren er verschillende panels die relevant waren voor de studenten, bijvoorbeeld over gendergelijkheid en inclusiviteit, een thema waar een ander team van young  professionals zich mee bezighoudt. Ook waren er panels gericht op onderwerpen zoals NFT's voor artiesten, wat vooral relevant was voor een andere groep studenten die werken aan het gebruik van blockchain-technologie in de muziekindustrie.

 s Avonds konden studenten genieten van enkele showcase-optredens van opkomende artiesten en was er nog voldoende vrije tijd om de prachtige stad Keulen te verkennen.

Meer info over het IMI Lab vind je op de website, Instagram of LinkedIn.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.