Haarlem,
01
oktober
2019
|
11:49
Europe/Amsterdam

In gesprek met vernieuwende Haarlemse ondernemers

Innovatiecafé op vrijdag 4 oktober bij Sociëteit Vereeniging

Digitaal-website-innovatiecafe-haarlem-4-okt-2019

Tijdens het Innovatiecafé op vrijdag 4 oktober in Haarlem brengen vernieuwende ondernemers uit de regio in beeld hoe zij werk maken van innovatie. Doel is om de praktische kant van innovatie te laten zien. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vindt plaats bij Sociëteit Vereeniging in Haarlem. Geïnteresseerd? Meld je aan!

Op basis van interviews doorJaap Sluis, laten ondernemers zien hoe zij innoveren en wat anderen daarvan kunnen leren. Onder andere zijn te gast:

Mathijs Vrijbloed: Derde generatie gelijknamige Haarlems familiebedrijf. Sterk doordrongen van het belang van praktisch toepasbare innovaties. Doet dat binnen Vrijbloed, maar ook met nieuwe bedrijf Rebricks. Gaat op basis van een in eigen beheer ontwikkelde innovatie anders om met bestrating. Dat leidt tot langere levensduur en 50% CO2-reductie. Samen met Vrijbloed maakt Rebricks van afval weer grondstoffen.

Mick Walvisch: Haarlemmer. Is al zijn hele werkzame leven aan het innoveren. Medebedenker van EVAnet, dat de bushalte 2.0 bedacht waar tal van logistieke en facilitaire zaken samenkomen (toilet, bushalte, pakjes ophalen). Idee is inmiddels omgezet in praktijk en draait in Zuid-Holland en ook elders bestaat er interesse.

André Kapitein: In Haarlem ook wel de ondernemende uitvinder genoemd. Van KapiteinLabs. Zijn verhaal gaat over onder meer slagvaardigheid mkb’ers versus de vaak wat logge grote bedrijven. Maar die hebben op andere gebieden weer veel slagkracht en krijgen bijvoorbeeld innovaties snel(ler) in de schappen. André belicht in het interview recente innovaties.

Sandra Koning: IDEO uit Haarlem. Adviesbureau voor gezonde organisaties. Heeft een uitgesproken visie op leiderschap en werkgeluk en werkt op dat gebied voortdurend aan vernieuwing. Wat dat betreft liggen er volgens haar veel kansen en is het de hoogste tijd voor uiteenlopende vormen van innovatie.

Nadruk op de praktijk
De nadruk tijdens het Innovatiecafé ligt op de praktijk en wat minder op de theorie. Volgens Stephan Kooijman (adviseur duurzame economie bij de Gemeente Haarlem) is daar in het regionale bedrijfsleven veel interesse voor: “Vaak willen ondernemers weten hoe collega’s hun innovatie op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, arbeidsmarkt, technologie of circulariteit aanpakken. Waar liggen de kansen? Is het behalve maatschappelijk ook zakelijk verantwoord? Wat gaat er goed en waar loopt het spaak? En wat is de rol van de overheid en het onderwijs? Het Innovatiecafé brengt antwoorden op zulke vragen in beeld.”

Het gratis toegankelijke Innovatiecafé is een initiatief van de Rabobank Haarlem e.o., Gemeente Haarlem, Sociëteit Vereeniging, Communicatieadviesbureau De Coalitie en lector Don Ropes (Leren & Ontwikkelen) van Hogeschool Inholland.

Datum: vrijdag 4 oktober
Inloop: vanaf 15:30 uur (aansluitend is er een netwerkborrel).
De toegang: gratis
Aanmelden: verplicht via www.societeitvereeniging.nl/agenda
Locatie: Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1 te haarlem

Ook belangstellenden van buiten de regio en niet-ondernemers zijn welkom.