Zoetermeer,
26
april
2022
|
15:58
Europe/Amsterdam

In gesprek over het strategisch plan

Breed Management Conferentie 13 april

Studenten overleggen

Leidinggevenden, beleidsmakers en lectoren kwamen woensdag 13 april in Zoetermeer samen tijdens de Breed Management Conferentie (BMC). De dag stond in het teken van verbinding en het strategisch plan.   

Investeren in de relatie 
Het was fijn om elkaar na twee jaar weer fysiek te ontmoeten in deze samenstelling. Er zijn allerlei nieuwe gezichten bijgekomen. Daarom was er bewust veel tijd ingebouwd om kennis met elkaar te maken. Voor Marije Deutekom was het bovendien haar eerste BMC als collegelid.    

De onderlinge samenwerking tussen domeinen en afdelingen neemt toe. Collegevoorzitter Bart Combee benadrukte dat het belangrijk is om niet alleen op de inhoud, maar ook van mens tot mens met elkaar te verbinden. Op basis van een gedeelde interesse namen collega’s plaats aan tafels. Ze spraken over hobby’s, verre reizen en hun sport. Wist jij dat collegelid Mieke van den Berg als kind hersenchirurg wilde worden?  

Strategisch plan 
Na een uitgebreide kennismaking nam Bart iedereen mee in het strategieverhaal van de hogeschool. Hij presenteerde daarbij ‘de droom’, de missie en de drie ontwikkelrichtingen. Deze presentatie kun je terugvinden op de Sharepointpagina van het strategisch plan.   

“Op veel plekken in de organisatie hebben we al een beweging ingezet om die droom te verwezenlijken”, vertelde Bart. Hij verwees bijvoorbeeld naar de living labs en de interdisciplinaire minors.  De aanwezigen konden op posters aangeven met welke elementen van het strategisch plan zij al aan de slag zijn.  

In gesprek 
Terug aan tafel gingen collega’s in gesprek over een aantal subthema’s, zoals living labs, studentenwelzijn en samen leren. Daarnaast was er ook ruimte voor nieuwe gespreksonderwerpen.  

Om alle input van de collega's zo goed mogelijk op te nemen, luisterden de directeuren en stafhoofden aandachtig. Aan het eind van de dag deelden Marije, Bart en Mieke wat hen vanuit het CvB was opgevallen. Deze nieuwe inzichten worden gebruikt om het onderwerp ‘besturing en organisatie’ verder aan te scherpen. Welke factoren zijn helpend? En welke zijn belemmerend?  

 Vervolgstappen 
Er is gekozen om het strategisch plan vorm te geven met een ontwikkelingsgerichte aanpak. De komende tijd worden een aantal onderwerpen verder uitgewerkt, waaronder de besturing en organisatie. Doel is om het plan voor de zomer af te hebben. 

 Meer informatie? Houd de Sharepointpagina van het strategisch plan goed in de gaten!