Haarlem/Rotterdam,
31
augustus
2021
|
17:22
Europe/Amsterdam

In memoriam - Martin 't Hart

Martin 't Hart

Helaas moeten we het verdrietige nieuws brengen dat Martin ‘t Hart op donderdag 26 augustus is overleden. Martin heeft na afloop van zijn mooie zomervakantie ontdekt dat hij ernstig ziek was. Daarna is het allemaal erg snel gegaan.

Martin werkte sinds 1991 bij Inholland en haar rechtsvoorgangers.

Martin werkte sinds september 2014 bij de opleiding Informatica in Haarlem. Daar heeft hij een bepalende rol gespeeld in het opzetten van het taalonderwijs en het professionaliseren van de leerlijn Research. Martin was geliefd bij de studenten en collega’s. Het docententeam in Haarlem kan nog niet bevatten dat Martin er niet meer is.

In april 2020 kwam Martin het team van HBO Rechten in Rotterdam versterken. In de afgelopen tijd heeft hij vooral via Teams lesgegeven aan de studenten van HBO Rechten en hij keek ernaar uit om de studenten in het nieuwe studiejaar weer op locatie te mogen ontvangen. Martin vervulde binnen korte een tijd een belangrijke rol in het docententeam van HBO Rechten door zijn kalme en nuchtere manier van werken, zijn hartelijke manier van communiceren, positieve inbreng en brede interesse in alle aspecten van het onderwijs.

We zullen Martin missen. Laten we er mede voor hem een mooi en succesvol studiejaar van maken 

Reacties 1 - 5 (5)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Seerp de Blauw
03
September
2021
Het is zo snel gegaan. Nadat Martin in Spanje nog de Mulhacen had beklommen werd hij ziek. Met ee aantal collega’s van de lerarenopleiding Amstelveen/Diemen had hij de laatste weken veel contact.Tot hij niet meer kon. Wij hebben Martin gisteren in de kring van collega’s en vrienden herdacht. We zijn bedroefd. Sterkte voor allen die Martin hebben gekend.
Mark Justus
01
September
2021
Wat een heel zielig bericht! Ik mocht Martin graag en heb fijn met hem samengewerkt bij Inholland, Informatica.

Ik wens iedereen die van Martin houdt/hield of een warm hart heeft toedraagt/toegedragen heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies! Ik zal hem missen!

(En ja, Martin, deze zinnen kunnen vast beter ;-))
Arjan de Coninck
31
August
2021
Ik kende Martin niet direct. Schrik wel erg van dit bericht, vooral hoe snel het is gegaan.

Wens Martin zijn familie, vrienden en collega's (oud en nieuw) heel veel sterkte toe met dit verlies.
Caroline Oosterbaan
31
August
2021
Martin heb ik online voor de eerste keer mogen leren kennen in de Opleidingscommissie Recht. We waren direct 'maatjes', zoals Martin dat zelf noemde. Martin had het belang van de studenten bij alles op nummer 1! Wat een verlies, zo'n bevlogen collega, die ook nog eens heel humoristisch uit de hoek kwam, zowel met gesproken als geschreven woord.
Danielle Leentjens
31
August
2021
In 2014 heb ik Martin leren kennen. Hij was jarenlang actief geweest als taaldocent bij de lerarenopleiding Nederlands. Nu deze opleiding werd afgebouwd was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij wilde wel graag bij Informatica komen werken maar, zo vertelde hij, niet te lang. Taal was zeg maar helemaal zijn ding. En hij had wat reserves of Informaticastudenten nou wel zaten te wachten op een taalpurist. Toch beviel het hem bij ons. Elk jaar weer vertelde hij dat hij weg zou gaan maar bleef desondanks toch. Tot hij op een dag kwam vertellen dat hij naar Rotterdam ging. Rechtenstudenten hadden hem nodig. En hij hen, want zo zei hij, geen recht zonder juist gebruik van de Nederlandse taal.
Martin heeft veel betekend voor de opleiding Informatica. Hij was een graag geziene docent en collega. Martin, ik ga je missen.