Rotterdam,
02
september
2020
|
12:03
Europe/Amsterdam

In memoriam: Dineke van Teeseling

Tot ons grote verdriet is onze lieve collega Dineke van Teeseling tijdens de zomervakantie op 22 juli overleden. Dineke heeft met passie haar kennis met studenten gedeeld. Velen kennen haar in het werkveld als stagebegeleider en studenten kennen haar als een kundig docent.

Zij was als sociaal raadsvrouw bekend met het werkveld van Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD). Met deze werkervaring heeft zij bijgedragen aan het verder ontwikkelen van de SJD-opleiding. Dineke was veelzijdig; als sociale wetenschapper maar ook als methodiek docent. Ook is Dineke jaren betrokken geweest bij de internationale programma’s van de opleiding. Zo is zij meerdere malen in Litouwen, Portugal en België geweest om daar les te geven en internationale studenten te begeleiden.

De relatie met het werkveld vond ze erg belangrijk. Daarom heeft ze aan de wieg gestaan van de samenwerking met het Albeda College. Hieruit is het succesvolle Money Coach project ontstaan, waarbij SJD-stagiaires jongeren in het mbo bijstaan met hun vragen over schulden.

Daarnaast was ze altijd bereid om echt te luisteren, ze nam de tijd voor studenten en voor collega’s. Ook tijdens haar ziek zijn, was ze open en kon je bij haar terecht. Met haar humor was ze in staat tot relativeren. Deze humor heeft ze tot haar laatste dag behouden.

We gaan haar erg missen, onze lieve, warme collega.

Team SJD en Ad SFD Rotterdam

Wil je een reactie achterlaten, dan kan dat via deze link.