Alkmaar,
14
januari
2021
|
10:24
Europe/Amsterdam

In memoriam: Erica, je zal gemist worden

Op zaterdag 9 januari is gestorven onze warme en inspirerende studente Erica van de Leuv. Erica studeerde in Alkmaar aan de opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) in deeltijd.

We wisten dat Erica ziek was, en dat ze niet lang meer zou leven, maar als haar overlijden dan toch (en zo snel) gebeurt, maakt dat zo ontzettend veel verdriet los. Erica was een bijzondere vrouw, en wat zal ze gemist gaan worden door haar dochter Eva, broer, ouders en andere naasten. En ook door haar medestudenten, haar leerlingen en collega’s en het team van de Pabo. Erica heeft veel harten aangeraakt. Waar zij binnenkwam begon het licht te schijnen .

Als student en als leerkracht was Erica altijd op zoek naar verbinding waarbij haar positiviteit en humor leidend waren.

Haar hele leven heeft in het teken gestaan van muziek. Ze heeft opgetreden met veel bekende artiesten en heeft de nodige bekendheid verworven onder de artiestennaam Erica Yong. Ze was gul met haar talenten. Meerdere malen mochten we genieten van een onverwacht optreden. Als Erica haar stem liet horen, op het podium of daarbuiten, zingend of sprekend, werden de luisteraars geïnspireerd en vaak geroerd door haar oprechtheid en levenskracht. Zij is een voorbeeld geweest van levensvreugde en we zijn dankbaar haar te hebben gekend. Een warme vrouw met oog voor anderen.

Docenten en het studentendecanaat staan klaar voor studenten en collega’s wanneer daar behoefte aan is.

Vanwege de beperkingen, kunnen we geen papieren condoleanceregister op de hogeschool neerleggen. Een herinnering aan Erica en condoleance voor haar naasten kun je delen via het online condoleanceregister dat voor haar is aangemaakt. De familie heeft aangegeven de begrafenis graag in besloten kring te laten plaatsvinden. 

Alle collega’s en studenten van de opleiding Leraar Basisonderwijs, Pabo Alkmaar

 

  • Wil je contact opnemen met de opleiding of een reactie achterlaten, stuur je bericht naar roos.numan@inholland.nl.
  • Op termijn zal na de lockdown bij Hogeschool Inholland Alkmaar een stilteruimte worden ingericht met een condoleanceregister.

Extra bericht:

Op 9 januari is onze klasgenoot en goede vriendin Erica van de Leuv overleden. Erica was een vrouw die midden in het leven stond en een grote aantrekkingskracht had. Haar warmte en energie zorgde altijd voor een lach op ons gezicht en maakte de lange studieavonden draaglijker. Dit verlies heeft ons hard geraakt en ter nagedachtenis willen wij graag het KWF steunen om onderzoek te doen naar mogelijkheden om mensen meer kansen te geven met de strijd tegen kanker – zodat wij in de toekomst tragedies zoals deze hopelijk kunnen vermijden.

Steun KWF, ga naar deze link.

Met dank van alle studenten van Pabo Alkmaar Deeltijd jaar 4

 

Je kunt via deze link een video bekijken waarin Erica haar zangtalent laat zien: Erica Yong, Only the Good die Young - YouTube