Amsterdam,
15
november
2022
|
16:49
Europe/Amsterdam

In memoriam Irma Rabelink, student Pedagogiek

Op vrijdag 11 november bereikte ons het schokkende bericht dat onze derdejaarsstudent Irma Rabelink op 22-jarige leeftijd totaal onverwacht is overleden. We hebben Irma de afgelopen jaren leren kennen als een betrokken, hardwerkende, lieve en vrolijke meid. Zorgvuldig op alle vlakken: niet alleen in het uitvoeren van opdrachten, maar juist ook in het delen van haar eigen gevoelens en in het contact met anderen.

Met betrekking tot haar studie liet Irma een uitzonderlijke gedrevenheid zien. Opgeven was geen optie. Ze was gemotiveerd, geïnteresseerd, grappig en positief kritisch op de inhoud. Ze wilde graag stagelopen in de gesloten jeugdzorg of bij een justitiële jeugdinrichting. Dat was precies wat ze ging doen, na het overlijden van haar vader vorig jaar. En dan ook nog in de penitentiaire inrichting waar hij had gewerkt, op de crisisafdeling psychiatrie. Ze deed het daar heel goed en hield vast aan haar plan om de opleiding binnen vier jaar af te ronden. Irma zou zeker een geweldige pedagoog zijn geworden.

Het gemis van haar vader was groot voor Irma. Ze sprak heel warm en liefdevol over hem met docenten en medestudenten, bijvoorbeeld bij het vak Omgaan met verlies. Ze was blij met de fijne herinneringen aan hem. Hier kon ze open over communiceren en mooi over schrijven; dat getuigt van een bewonderenswaardige kracht in zo’n kwetsbare periode.

Wij zullen warm en liefdevol over Irma blijven praten. We kunnen nog niet bevatten dat ze er niet meer is. We gaan haar positiviteit, kracht en bevlogenheid enorm missen.

Team en studenten Pedagogiek, Amsterdam

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.