Den Haag,
28
augustus
2020
|
09:29
Europe/Amsterdam

In memoriam: Meris Staats

Meris_Staats

Tot ons grote verdriet is op maandag 24 augustus onze geliefde collega Meris Staats overleden. Zij was al enige tijd ziek. Meris heeft onder andere een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de opleiding Business Studies. Zij was een zeer betrokken docent en PCM-coach en stond iedereen bij met raad en daad met haar grote kennis van het onderwijsprogramma.

We herinneren ons Meris als sensitief en inspirerend. Naast het docentschap had Meris een eigen praktijk 'Gevoelscoach' waar ze deze kwaliteiten kon delen buiten het onderwijs.

Vorig jaar hoorden we over Meris’ gezondheidsproblemen maar toch was er lang de hoop dat Meris beter zou worden. Tot haar overlijden heeft Meris contact gehouden met ons, haar collega’s en ons zo meegenomen in haar ziekteproces. Zij was daarbij open over hoe het met haar ging en wat haar perspectieven waren. Hieruit sprak een grote kracht, een leven in het hier en nu.

Meris hield veel van de natuur. Bergen, het strand, haar tuin en de natuur gaven haar steun en geluksmomentjes. Meris was ook dankbaar voor de steun van haar man, familie en vrienden. Wij bewonderen hoe positief ze bleef, ook in het hospice, over de liefde die ze ontving van familie en vrienden. Een warme en moedige collega is ons ontvallen en wij zullen haar missen.

Wij wensen Martin, haar man, familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Team Business Studies, BFL Den Haag

Reacties 1 - 6 (6)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Hans
31
August
2020
Voor mij was Meris een bijzondere collega. Onze energie tijdens het samenwerken in de opbouw van Business Studies was van hetzelfde intense niveau - zowel fysiek als spiritueel. Ik heb je bewonderd om de kracht die je hebt laten zien in je laatste levensfase. Steeds antwoordend op FB-appjes en het contact zoekend met een ieder. Rust zacht lieve Meris. In sterke herinnering, Hans Zahn
maurits van der heijde
31
August
2020
Wat een onverwacht groot verdriet. Ik ken Meris nog van de opleiding milieukunde aan de HAS in Delft. We deelden graag onze passie voor het witte doek. Ik wens familie en vrienden veel sterkte toe!
Monique de Jong
28
August
2020
Onwerkelijk dat Meris er niet meer is. Een lieve collega die zeer bevlogen was en altijd nieuwe artikelen, informatie met je wilde delen om er samen een goed gedegen en soms zeer overdadig ;-) curriculum van te maken. Altijd in voor een gesprek, een goede raad, een bemoedigende glimlach. Ik wens de collega's van de locatie Den Haag heel veel sterkte, koester de herinneringen en laat haar positieve energie in ons allen voortleven.
Henry van Houten
28
August
2020
In de beginfase van Business Studies veel met Meris mogen samenwerken (HRM en Veranderkunde). Meris gaf daaraan altijd een zeer constructieve, positieve, collegiale invulling!
Ik wens haar man, familie, vrienden en directe collega's alle kracht toe bij te verwerken van dit grote verlies!!
Laura Klaassen
28
August
2020
Lieve collega's, sterkte met dit verlies. Ik herinner me Meris als een zeer fijne collega die altijd voor ons klaar stond.
Hassan Tabiat
28
August
2020
Heel veel sterkte allemaal. Was inderdaad een fijn collega.
Monique Smulders
28
August
2020
Bedankt voor je medeleven Hassan