Den Haag,
02
september
2021
|
13:58
Europe/Amsterdam

In100 Den Haag van start

Zelden keken we zo uit naar een nieuw studiejaar als bij de start van studiejaar 2021 - 2022. Na meer dan een jaar vol coronamaatregelen, kunnen de deuren van Inholland Den Haag eindelijk weer open voor studenten en collega's. Tijdens de In100 Den Haag, de eerste honderd dagen van het nieuwe studiejaar, staan nieuwe ontwikkelingen en initiatieven centraal waar de afgelopen maanden keihard aan is gewerkt. 

Bart Combée en Lucas Rurup

Welcome Weeks
We trappen de 'In100 Den Haag' af met de Welcome Weeks van 30 augustus - 10 september. Samen met studenten van de opleidingen  Communicatie en Creative Business hebben collega's van WIR en ISO alles uit de kast getrokken om er buiten op het schoolplein en in de tuin een onvergetelijke opening van te maken. ‘Lekker Haags’ is het thema van de eerste week. Haagse studentenclubs komen langs om de studenten kennis te laten maken met hun verenigingen. Studenten en docenten kunnen genieten van vers geschept ijs, een heerlijke stroopwafel en hotdogs van Tabasco Hapjesbar uit de Theresiastraat. En dat terwijl het zand gewoon naar Inholland Den Haag komt en de strandstoelen klaarstaan om het vakantiegevoel nog even vast te houden.

In de tweede week van de Welcome Weeks is het thema ‘Worldwide’ met verschillende wereldse hapjes, een baristabar, een eventbus met student-dj’s en de aanwezigheid van internationale studentenorganisaties, die de (internationale) studenten van de nodige informatie voorzien.

We zijn zo blij dat er weer intro-activiteiten kunnen plaatsvinden. We maken er één groot coronaproof welkom van voor alle studenten.
Sara Berhane, communicatiestudent uit het studentenevenemententeam

Wat kun je nog meer verwachten tijdens de In100 Den Haag?
De heropening van Café Trees, de fysieke locatie van het Studentsucces Centrum, de ingebruikname van het gerenoveerde pand aan de Bezuidenhoutseweg en de lancering van de Praktijkwinkel 070. Stuk voor stuk ontwikkelingen die bijdragen aan een optimale studie- en werkomgeving voor medewerkers en studenten. Tijdens de 'In100 Den Haag' is daarnaast extra aandacht voor het thema Veiligheid & Vitaliteit, om zo ook op de lange termijn een veilige en vooral prettige leer- en werkomgeving te bieden. Met de activiteiten in de eerste honderd dagen hebben we oog voor maatschappelijk verantwoorde onderwerpen als duurzaamheid, kansgelijkheid/ inclusiviteit en vrede & recht. Op 29 september vindt in de tuin bijvoorbeeld het 'Peace in the garden' festival plaats.