07
december
2021
|
11:48
Europe/Amsterdam

Inclusief Onderwijs: Onbeperkt Studeren

Interactieve workshop studeren met een functiebeperking

Inclusief onderwijs

De coronacrisis heeft gezorgd voor een toename van het aantal studenten met psychische problemen. Daarnaast neemt het aantal studenten met ADD, dyslexie, psychische klachten of autisme toe. Drie op de tien studenten heeft een functiebeperking. Een deel van deze groep wordt hierdoor tijdens de studie belemmerd in de voortgang. Wil jij deze studenten goed en adequaat begeleiden? Doe dan mee aan de interactieve workshop Inclusief Onderwijs, Onbeperkt studeren op 15 februari 2022 van 14.00 tot 16.00 uur.

De workshop wordt gegeven door Bart Muusse en Irene Witteman (afdeling Onderwijsbeleid), samen met een aantal studenten met een functiebeperking.

In de workshop komen vragen aan de orde zoals:

  • Waar ligt de grens van je rol als docent of begeleider?
  • Wat hebben studenten+ in deze tijd nodig om succesvol te kunnen studeren?
  • Hoe kun je je begeleiding afstemmen op de verschillende behoeftes?
  • Gesprek met studenten+ zelf: zij brengen hun ervaringsdeskundigheid in.

Tijdens de workshop is volop ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek. Op intervisie-achtige wijze profiteer je ook van de kennis en kunde van collega’s.

NIEUW: De workshop kan ook als maatwerk worden aangeboden aan teams. Wij stemmen dan samen af waar jullie behoefte ligt en we maken een gepast programma. Indien gewenst kan de workshop dan op locatie (of online) plaatsvinden.
Voor meer informatie over maatwerk kun je mailen naar: irene.witteman@inholland.nl

Wil je meer weten over ons leernetwerk Studeren met een ondersteuningsvraag of je aansluiten bij ons leernetwerk? Mail dan naar: bart.muusse@inholland.nl

Na afloop van de workshop geven we je een toolbox mee zodat je nog meer beslagen weer ten ijs kunt komen.